OBRATITE PAŽNJU

VIDEO / Ako vidite bijele linije na piletini, obavezno ovo napravite

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Piletinu mnogi jedu gotovo svakog dana i vole je svi, od djece do starijih osoba - zbog blagog ukusa i mogućnosti da se napravi mnogo zanimljivih jela, prenosi Net.hr.

Piletinom protiv depresije

Osim što sadrži dobru dozu proteina, pileće meso je i izvor aminokiseline triptofana, aminokiseline koja je osnovni saveznik u borbi protiv depresije. Zato doktori ljudima sklonim depresiji preporučuju da jedu ovu namirnicu jer će njome povećati količinu serotonina u mozgu. Osim što je zadužena za bolje raspoloženje - pileće meso je odlično i za one koji drže dijetu jer sto grama mesa sadrži samo 160 kalorija, naravno, bez kožice.

Nezdrave bijele linije na mesu

Međutim, nije uvijek sve tako bajno, pa kad kupujete, recimo, pileća prsa - trebali bi ih prekontrolirati i ako uočite bijele pruge na njima - vratite ili bacite to meso, unatoč tome što vam se čini da se radi o malo masnoće.

Piletina koju kupujemo u prodavaonicama - uzgaja se tako da u što kraćem vremenu postane što masovnija i upravo ona sadrži te bijele linije.

Istraživanje iz 2013. pokazalo je da je piletina prošarana bijelim prugicama slabije kvalitete i da sadrži čak 200 posto više masti od one koja se organski uzgaja.Srećom, znanstvenici su rekli da zbog takvog mesa nećete završiti u bolnici, ali bi ga ipak trebali izbjegavate ako imate priliku birati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter