neki od uzročnika

Ove četiri namirnice uvelike utječu na nastanak celulita

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Rupice na obrazima su poželjne, ali na stražnjici ili bedrima ne baš toliko. Celulit je mrzak mnogim ženama, a prema klinici Cleveland, ima ga čak 80 do 90 posto žena. Zašto se pojavljuje i postoje li neke namirnice koja povećavaju vjerojatnost da će se pojaviti?

Iako znanost tek treba otkriti sve uzročnike celulita, stručnjaci vjeruju da hormoni i genetika igraju veliku ulogu u njegovom nastanku. Srećom, celulit nije opasan za zdravlje. Ipak, ako želite smanjiti vjerojatnost da se pojavi, izbjegavajte ovu hranu, savjetuje Eat This, a prenosi Index.

Sladoled

Prehrana bogata masnoćama čini nas sklonijima celulitu. Punomasne mliječne namirnice poput sladoleda obilan su izvor i kalorija i zasićenih masti.

Bijeli kruh

Možda nije uvijek slan, ali kruh je skriveni izvor natrija. Prema Centru za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), kruh i peciva su među 10 najvećih izvora natrija u zapadnjačkoj prehrani. A kombinacija soli i rafiniranih ugljikohidrata pridonosi vjerojatnosti za pojavu celulita. Da biste smanjili šanse za debljanje i celulit, kruh od cjelovitog zrna pšenice je bolji izbor.

Kolači

Keksi, kolači i krafne sadrže masnoće, rafinirane ugljikohidrate i natrij. Ako se prekomjerno konzumiraju, mogu imati posljedice na celulit.

Pizza

Nije iznenađenje da pizza nije najbolji izbor ako želite smršavjeti ili smanjiti celulit na tijelu. Pizza sadrži sol, koja uzrokuje zadržavanje tekućine u tijelu. A ako se tekućina nakuplja u krvnim žilama, može pritisnuti masne stanice celulita, čineći ih vidljivijima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini