inicijativa 

"Dobrodošli na Trumpov aerodrom"? Vjerojatno ipak ne 

| Autor: Hina
(Reuters)

(Reuters)


Putnici koji stižu u američki glavni grad uskoro bi mogli slijetati u "Međunarodnu zračnu luku Trump" ako nekoliko predanih republikanskih zastupnika uspije u svojoj zamisli koja je, po svemu sudeći ipak unaprijed osuđena na propast. 

Trumpovi pristaše u Zastupničkom domu ovaj su tjedan pokrenuli inicijativu za preimenovanje glavne zračne luke u Washingtonu u znak poštovanja prema bivšemu predsjedniku koji se natječe za povratak u Bijelu kuću.

Zračna luka trenutačno nosi ime Johna Fostera Dullesa, državnog tajnika iz pedesetih godina prošlog stoljeća, dok je drugi aerodrom u gradu, manji, nazvan po bivšemu predsjedniku Ronaldu Reaganu.

Kongresmen Guy Reschenthaler, zamjenik predsjednika kluba zastupnika Republikanske stranke u Zastupničkom domu, rekao je da inicirao zakon o promjeni imena jer je Trump bio, kako je kazao, "najbolji predsjednik u mom životu".

"Pošto milijuni domaćih i međunarodnih putnika prolaze zračnom lukom, nema boljeg simbola slobode, napretka i snage nego da čuju 'Dobrodošli u međunarodnu zračnu luku Trump' dok slijeću na američko tlo", rekao je Reschenthaler.

Teško je povjerovati da će incijativa uspjeti jer je i potpora republikanaca u donjem domu neizvjesna, a demokrati ionako kontroliraju Senat. 

Kampanja je uslijedila odmah nakon prvog travnja i izazvala sarkastične podsmjehe demokrata. 

"Dulles je stara, ružna zračna luka koju nitko ne želi vidjeti. Stoga mislim da je ovo prikladna ideja", rekao je demokratski kongresnik Brendan Boyle.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater