analiza ciklusa

Ginekolog otkrio nevjerojatan razlog zašto većina žena mjesečnicu dobije u četvrtak ili petak

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Novo istraživanje, koje će biti objavljeno na temelju više od 300.000 analiziranih menstrualnih ciklusa, pokazuje da kod većine žena ciklusi počinju u četvrtak ili petak, prenosi N1. 

Prema novom istraživanju, ženski menstrualni ciklusi uopće nisu usklađeni s promjenama mjesečevih mijena.

Desetljećima su gurui alternativnog zdravlja tvrdili da mjesečevi ciklusi utječu na naš san i stoga se mogu koristiti za predviđanje kada će vam doći mjesečnica. No, to je potpuni mit, prema novom istraživanju europskih znanstvenika, koje je na društvenim mrežama predstavio njujorški stručnjak za plodnost dr. Steven Palter, piše Daily Mail.

“Novo istraživanje, koje će biti objavljeno na temelju više od 300.000 analiziranih menstrualnih ciklusa, pokazuje da kod većine žena ciklusi počinju u četvrtak ili petak”,  rekao je dr. Palter u isječku objavljenom na svom TikTok kanalu, gdje ima 187.000 pratitelja.

Dr. Palter pokazao je gledateljima intrigantan grafikon koji pokazuje da je većina ciklusa u uzorku započela u jednom od ta dva dana. Također, najmanje je vjerojatno da će ciklusi početi u utorak. Zatim je objasnio da su znanstvenici također analizirali jesu li menstrualni ciklusi žena na bilo koji način povezani s 28-dnevnim lunarnim ciklusom, kao što se dugo sugeriralo, prenosi Večernji list.

“To zapravo uopće nije povezano s punim Mjesecom”, rekao je, “Liječnici koji se bave neplodnošću misle da je većini žena prvi dan mjesečnice kada je puni mjesec, ali to nije istina”. Kako onda može biti da je prvi dan mjesečnice povezan s danom u tjednu?

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater