TENIS

Zaključen drugi turnir Istarske rivijere: Španjolac Barranco slavio u Rovinju

  Ovo je još jedan dokaz da su nam nakon što smo povisili nagradni fond turnira na 25.000 dolara stigli kvalitetniji i bolje rangirani mladi tenisači. Što se naših predstavnika tiče, nismo imali nekog posebnog favorita, ali je Deni Žmak pokazao da se može nositi s ovom konkurencijom, rekao je direktor turnira Branko Horvat

| Autor: Ivica RADETIĆ
Cosano Barranco, Dalibora Svrčina i Branko Horvat

Cosano Barranco, Dalibora Svrčina i Branko Horvat


Pobjednik drugog teniskog turnira 50. Istarske rivijere u Rovinju je prvi nositelj Španjolac Cosano Barranco (283 igrač ATP liste) koji je nakon sat vremena s 6:1, 6:1 pobijedio Čeha Dalibora Svrčinu. Svrčini ostaje utjeha što je dan prije slavio u parovima s Austrijancem Davidom Pichlerom.

Ova pobjeda pobjedniku je donijela 25 novih bodova i nagrada od 3.600 američkih dolara, a poraženi je osvojio 16 bodova i 2.120 dolara. Od početka je visoki Španjolac na teniskom terenu SC Eden preuzeo igru u svoje ruke i nije dopustio trećem nositelju da ga iznenadi.

Na kraju susreta direktor Istarske rivijere Branko Horvat podijelio je nagrade finalistima i rekao.

- Ovo je još jedan dokaz da su nam nakon što smo povisili nagradni fond turnira na 25.000 dolara stigli kvalitetniji i bolje rangirani mladi tenisači iz mnogih europskih zemalja. Što se naših predstavnika tiče, nismo imali nekog posebnog favorita, ali je Deni Žmak pokazao da se može nositi s ovom konkurencijom. Velika je šteta što istarski tenis ima određenu stagnaciju jer im je ovo prilika da vide na djelu mlade tenisače koji u Istri žele osvojiti prve svjetske teniske bodove.

Na ovom području, u Umagu, Poreču, Vrsaru i Rovinju postoje dobri tereni, kao i dobra suradnja s turističkom privredom istarskog poluotoka. Ovo je Istri odlična reklama u predsezoni. Treba istaknuti domaćine u Poreču i Rovinju koji su si dali maksimalno truda da ova jubilarna 50. Istarska rivijera dobije brojne pohvale, zaključio je Branko Horvat.

Nakon Poreča i Rovinja, teniska karavana seli u Opatiju gdje su započele kvalifikacije za glavni turnir koji započinje u utorak.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater