SKIJANJE

VLHOVA: Shiffrin je odskijala bez pogreške

(Hina)

(Hina)


Jako sam zadovoljna drugim mjestom, zapravo prezadovoljna jer sam radila greške u prvoj vožnji, a pobjednica Mikaela Shiffrin u dvije vožnje nije napravila nijednu pogrešku, kazala je na konferenciji za novinare na Sljemenu drugoplasirana Slovakinja Petra Vlhova.

Vlhova je za Shiffrin zaostala 1.25 sekundi, ali joj za utjehu može biti činjenica da je u drugoj vožnji bila brža od Amerikanke.

"Zaostatak je bio prevelik da bi se stigao u drugoj vožnji, Mikaela nije radila pogreške i nije bilo šansi za pobjedu. Staza u Zagrebu je poznata kao najduža slalomska u ženskom skijanju, a danas je staza bila i preledena, tako da su pogreške bile česte. Došla sam u Zagreb s pobjedom iz paralelnog slaloma iz Osla, samopouzdanje mi je bilo jako dobro, a ovo drugo mjesto nikako nije podbačaj, već uspjeh", kazala je Vlhova, koja je i preklani na Sljemenu završila druga iza Shiffrin.

Treće mjesto osvojila je Švicarska Wendy Holdener s zaostatkom od 1.75 sekundi.

"Mikaela je danas bila na razini većoj od nas ostalih. Konačno smo u Zagrebu dočekali utrku u zimskim uvjetima, bilo je hladno, a staza je bila ledena. Ja obožavam ledene staze, ali ipak nisam bila dovoljno brza da pobijiedim Shiffrin i Vlhovu", kazala je Holdener, koja je lani u Zagrebu bila druga, a ovim rezultatom na Sljemenu je oborila i FIS rekord jer je ostvarila čak 19 pobjedičkih postolja u jednoj disciplini, a da pritom nije ubilježila nijednu pobjedu. (Hina)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater