AUTOMOBILIZAM

U Puli proglašenje najuspješnijih u formuli driver i OSV-u: TRI ISTARSKA ASA "MLADE GARDE"

Edi Kuharić

Edi Kuharić


Samo desetak dana nakon proglašenja najuspješnijih automobilista i kartingaša za 2018. godinu u okviru natjecanja državnog prvenstva održanog u Bakru, Pula će biti domaćinom još jedne značajne svečanosti oktanskog sporta. Auto karting savez Istre, kao nositelj Regije Zapad HAKS-a (Istra, Kvarner i Gorski kotar) i Autoklub "Buzet Autosport"“ kao organizacijski nositelj natjecanja formule driver i na nacionalnom nivou, u pulskom Domu hrvatskih branitelja ugostit će najuspješnije sudionike čak četiri različite bodovne konkurencije dviju disciplina.

U svemu se posebno izdvaja HAKS Kup formule driver, najmlađe, ali i napropulzivnije discipline hrvatskog auto sporta koji je pod organizacijskom kapom mlade sudačke ekipe Autokluba "Buzet Autosport" tijekom 2018. godine, na pet natjecanja, okupio čak 183 vozačice i vozača iz 39 različitih klubova, ne samo iz Hrvatske, već i susjednih zemalja Italije, Slovenije i Austrije. Održano je pet natjecanja, četiri na brdskim stazama Učka, Buzet, Ogulin i Limski kanal, te jedna, ona završna i najbrojnija sudionicima na kružnoj stazi Automotodroma Grobnik. Pored 80 do 100 sudionika u bodovanju HAKS Kupa, svako je natjecanje okupljalo uvijek više od 50-tak vozačica i vozača u otvorenom promo natjecanju, kojeg su uglavnom upražnjavali nelicencirani i mladi vozači. Prigoda je to da se tako, nakon "prvih koraka" u ovoj disciplini, priključe nekom od brojnih 60 klubova širom Hrvatske, zatraže licencu i započnu svoju automobilističku sportsku karijeru, što mnogi i čine.

Pored HAKS Kupa, u Puli će se dodijeliti i priznanja za Prvenstvo Auto i karting lige Zapad HAKS-a, te Prvenstva Auto i karting saveza Istre. Formulašima se na svečanosti priključuju i sudionici nekad popularne i brojne, a na prostorima Istre i Kvarnera izuzetno uspješne discipline ocjensko-spretnosnih vožnji.

Među svim dobitnicima, a dijeli se 126 priznanja, izdvajaju se tri istarska asa mlade "garde" koji su u svakoj konkurenciji Formule driver među prvom trojicom ukupnog poretka: Edi Kuharić (AK Opatija Motorsport), Donald Milokanović (AKORK Skok racing 1993) i Marino Poropat (AK Istra racing team Pazin), dok je u OSV-u briljirala povratnica na staze i nekad najuspješnija hrvatska vozačica Luisa Božičević (AK RI autosport). Svečanost automobilista zakazana je za sutra, s početkom u 18 sati. (M. KRPAN)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum