VANJA IVEŠA PRED DANAŠNJI DOMAĆI SRAZ S CIBALIJOM

Tri ili jedan bod, nije važno, u Ligi deset je najvažnije skupljati bodove


Silom (vremenskih) prilika, nogometaši Istre 1961 odigrat će dvije uzastopne domaće prvenstvene utakmice. Nakon što su na "Drosini" svladali Lokomotivu, "zeleno-žutima" je raspored donosio gostovanje kod Intera, ali snijegom prekriven travnjak u Zaprešiću s takvim se programom nije složio i taj je susret nakon dvije odgode prebačen za neka ljepša vremena, a puleni Darka Raića Sudara su se okrenuli domaćem dvoboju s Cibalijom, koji će se igrati danas s početkom u 18 sati.

Bit će to 23. put da će ove dvije momčadi krenuti u borbu za prvenstvene bodove, od čega 12. put u Puli, a ono što je označilo prethodne oglede to je činjenica da kad Puljani stanu nasuprot Vinkovčana, domaći teren tu ne igra nikakvu ulogu. U Vinkovcima su po četiri pobjede upisali i jedni i drugi, dok su u Puli domaći slavili pet puta, a gosti jednom manje. Tradicija se nastavila i u ovoj sezoni te je prvi susret na "Drosini" okončan rezultatom 0:1, nakon čega je u Vinkovcima bilo 1:4.

- Uzrok takvim rezultatima leži u strpljivosti, bez koje domaćin često zna ostati prije gosta i tako izgubiti prednost koju mu donosi domaći teren te stoga danas moramo ući strpljivo u utakmicu i takvi ostati svih 90 minuta. Ne smijemo nikamo žuriti, već trebamo biti pametni i odigrati šahovsku partiju u kojoj nam glava mora biti hladna, a srce veliko - rekao je Vanja Iveša, iskusni čuvar mreže Istre 1961. (Ivica CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater