TRENER ISTRE 1961 DARKO RAIĆ SUDAR

Razmišljam da Bady i Matei premijerno krenu od prve minute


Nogometaši Istre 1961 u jučerašnjim su jutarnjim satima krenuli put Splita gdje ih danas, s početkom u 17 sati, očekuje ogled 25. kola Prve HNL protiv Hajduka. Tri i pol godine je proteklo otkad su "zeleno-žuti" posljednji put izvukli pozitivan rezultat na Poljudu, a rušenje negativne tradicije od šest uzastopnih poraza trener Darko Raić Sudar pokušat će ostvariti s momčadi koja bi trebala doživjeti određene promjene u odnosu na onu koja je u prošlom kolu, na "Drosini", protiv Cibalije odigrala utakmicu u kojoj se mreže nisu tresle. Nakon što su prošli proces prilagodbe na novu sredinu, u prvi plan mogao bi uletjeti dvojac pristigao na posudbu iz turskog prvoligaša Genclerbirligija, a čine ga Rumunj Cosmin Gabriel Matei i Brazilac Renato Escobar Baruffi, poznatiji kao Bady.

- Razmišljam da Bady i Matei po prvi put krenu od prve minute - potvrdio je naše prognoze Darko Raić Sudar, trener istre 1961. - Obojica su mi kroz treninge pokazali da na njih moram ozbiljno računati, dok s druge strane nisam bio zadovoljan kako su neki igrači odigrali protiv Cibalije, kad nisu pružili ono što sam očekivao od njih i na osnovu toga spreman sam posegnuti za nekim novostima.

Roce spreman

Na tragu tog razmišljanja je i postava koju je Raić Sudar u drugom poluvremenu poslao na teren u prijateljskoj utakmici protiv Medulina 1921 te koja bi mogla i danas istrčati na Poljudu, premda nije isključeno da poziciju lijevog krila umjesto Ottochiana zauzme Roce.

- Roce je zbog lakše ozljede nekoliko dana bio pošteđen treninga i stoga ga nisam koristio u Medulinu jer nisam želio ništa riskirati. Potom se uključio u normalan rad, razgovarali smo i rekao mi je da se osjeća dobro te da na njega danas mogu računati. Iskreno, nisam još odlučio hoće li krenuti od prve minute i pričekat ću da vidim sastav Hajduka prije nego donesem konačnu odluku - otkrio nam je Raić Sudar, kojem se po glavi vrzma i formacija s trojicom igrača u zadnjoj liniji, po kojoj bi se Jovičić priključio Zgrabliću i Prci na poziciji stopera. - To je također jedna od ideja, ali pitanje je da li ću za njom posegnuti jer za razliku od vremena kad je bio trener Slaven Belupa i često igrao s trojicom iza, sad je Željku Kopiću u Hajduku dobro krenulo s četvoricom u zadnjoj liniji pa nema razloga da nešto mijenja. Premda, mislim da je stiglo vrijeme kad moramo malo više početi gledati sebe i obratiti pažnju na to što mi možemo napraviti i način na koji ćemo ispuniti svoje ciljeve. Svjesni smo da se na ovakvim utakmicama teško nadati pozitivnom rezultatu bez namjere da ugroziš protivnika i stoga ćemo se postaviti tako da pod svaku cijenu pokušamo dati gol. ( Ivica CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater