MMA

PRVAK TEŠKE KATEGORIJE: Borac pulskog Trojana Ivan Vitasović svladao Daniela "Jacarea" Toleda

Borba je stvarno bila fantastična i dignula je na noge publiku, koja nije prestajala skandirati. Obojici boraca je puknula arkada i krvi je bilo na sve strane, a kraj su i jedan i drugi dočekali krvavih lica i mrtvi umorni te su bili proglašeni akterima najbolje borbe večeri, rekao je trener Zelg Galešić

| Autor: Ivica CEROVAC
Ivan Vitasović (Snimio Danilo Memedović)

Ivan Vitasović (Snimio Danilo Memedović)


Ivan Vitasović novi je prvak Megdan Fightinga u teškoj kategoriji. Član pulskog Trojana pojas je osvojio svladavši njegovog dojučerašnjeg vlasnika, Španjolca Daniela "Jacarea" Toleda, na borilačkoj priredbi nazvanoj "Pod vedrim nebom", koju je srpska promocija slobodne borbe organizirala na glavnom gradskom trgu smještenom u centru Šapca. Borba predviđena da traje tri runde po pet minuta otišla je do svog kraja, a Vitasović je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom.

Runda odluke

- Vitasović je odlično otvorio meč. Kontrolirao je cijelu prvu rundu i pritom zadavao teške udarce svom protivniku, koji je neuspješno pokušavao borbu preseliti u parter. I kad bi se krenuli nathrvavati Ivan je bio bolji te je na kraju on srušio Toleda i nastavio s dominacijom u parteru, prepričao nam je razvoj događaja Zelg Galešić, trener Trojana. - U drugoj rundi je Toledo uspio uhvatiti jedan Vitasovićev pokušaj low kicka i srušiti ga, nakon čega mu je počeo zadavati jako teške udarce. Ivan je bio u problemima, iz kojih se nekako uspio izvući i dignuti na noge, ali nije uspio dugo zadržati borbu u stojećem položaju. Uslijedilo je novo rušenje Španjolca, koji je potom do kraja runde kontrolirao zbivanja u parteru.

Nadoknadio je tako "aligator" zaostatak iz prve runde i borci su znali da će pobjednika odlučiti treća runda, a ona je otišla na stranu "trojanca".

- Vitasović je u tu treću rundu ušao puno svježiji od svog protivnika te ga je cijelo vrijeme pogađao jako teškim udarcima. Uspio ga je i srušiti te je dominirao u svim segmentima, ali nikako mu nije polazilo za rukom da pogodi jedan pravi udarac s kojim bi zaključio ovu priču. Otišlo se tako do sudačke odluke, koja je bila jednoglasna u korist Vitasovića i tako je on postao novi Megdanov prvak teške kategorije, istaknuo je Galešić. - Borba je stvarno bila fantastična i dignula je na noge publiku, koja nije prestajala skandirati. Obojici boraca je puknula arkada i krvi je bilo na sve strane, a kraj su i jedan i drugi dočekali krvavih lica i mrtvi umorni te su bili proglašeni akterima najbolje borbe večeri. Na kraju je Vitasović pokazao da ga se nikako ne smije podcijeniti i stigao do pobjede u borbi u kojoj su sve prognoze išle na stranu njegovog protivnika, a način kako je to napravio donio mu je jako puno novih fanova, uvjeren sam u to.

Neiskusni Bilić

Galešiću se u ring u Šapcu popeo još jedan pulen, Ivan Bilić koji je nastupio u "catchweight" kategoriji do 79 kg i upisao poraz sudačkom odlukom od domaćeg borca Nenada Milanova.

- Bilić je odmah na početku prve runde dopustio Milanovu da ga sruši i potom u potpunosti kontrolira u parteru. Upao je pritom u par navrata u zamku zvanu "crucifix" i prijetio je prekid borbe. Milanov je bio blizu da ga završi, ali Ivan se uspio nekako izvući, prisjetio se Galešić. - Druga runda krenula je apsolutno isto kao i prva. Bilić opet nije uspio plasirati niti jedan udarac, već ga je protivnik odmah srušio i potom kontrolirao u parteru do isteka vremena. U trećoj rundi Bilić je napokon preuzeo inicijativu, zadao dosta udaraca Milanovu te usto uspješno blokirao njegove pokušaje rušenja. Polovicom runde ipak je završio u parteru, ali tamo se dobro branio te je čak nanosio svom protivniku veću štetu s leđa, nego ovaj njemu iz gornjeg položaja. No, usprkos tome, Milanov je na kraju zasluženo uzeo sve tri runde i stigao do pobjede.

Bila je to prva borba u dosadašnjoj Bilićevoj MMA karijeri koja je otišla do sudačke odluke, ali premda se odvijala po scenariju koji su u taboru pulskog kluba predvidjeli, rasplela se u korist domaćeg borca.

- Jednostavno, Bilić nije imao dovoljno povjerenja u sebe i svoju stojku, a pogotovo u svoj parter. Radi straha od partera nije ispucavao dovoljno udaraca, a uvjeren sam da je on u tom segmentu dovoljno kvalitetan da je mogao raditi sa Milanovom. Sazrio je kao borac i puno je bolji od ovoga što je pokazao, ali ako ništa drugo, dobra je stvar što je uspio odraditi tri runde s ovakvim protivnikom i to će mu biti jedno veliko iskustvo. Nedostaje mu tog iskustva koje se stječe jedino borbama, uz koje će dobiti i prijeko potrebno samopouzdanje i stoga je plan da odradi u kratko vrijeme što više mečeva. Dobra je stvar da je iz ovog izišao bez ikakve ozljede, pa ćemo Bilića na djelu ponovno vidjeti već na "Gladijator Fight Nightu 5", 3. srpnja u Pattinaggiju, zaključio je Galešić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum