SPORT GUBI BITKU PROTIV OPAKE BOLESTI

OPASNOST OD ŠIRENJA KORONAVIRUSA IZ TEMELJA IZMIJENILA SPORTSKU SLIKU ISTARSKOG POLUOTOKA: Derbi della Učka bez gledatelja, kao i trećeligaši, dok svi "županijci" vjerojatno odgađaju utakmice

| Autor: Goran ROJNIĆ i Roberto CAR

Potvrđeno nam je da ćemo protiv Rijeke igrati pred praznim tribinama "Drosine". Ne vjerujem da će koronavirus do subote toliko eskalirati da bi došlo do zabrane odigravanja utakmice u Puli. Ukoliko bi se to dogodilo, morali bi tražiti alternativnu lokaciju, vjerojatno bi igrali u Rijeci, rekao je Darko Podnar, član uprave pulskog prvoligaša

 

Koronavirus je zahvatio i istarski nogomet. Neke će se utakmice igrati bez gledatelja, a neke će biti odgođene, vjerojatno sve utakmice županijskih liga. Barem su takva saznanja nakon jučerašnjih odluka HNS-a, Stožera civilne zaštite i Županijskog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije.

 Zdravlje je najvažnije

Krenimo od vrha istarske nogometne piramide, od pulskog prvoligaša. Nogometaši Istre 1961 iduće će dvije domaće utakmice Prve HNL, protiv Rijeke i Hajduka, igrati bez gledatelja! Kako se situacija s koronavirusom mijenja iz sata u sat, tako su se filmskom brzinom smjenjivale vijesti o igranju, neigranju ili igranju utakmica pred praznim tribinama. Na koncu, donesena je odluka da se subotnji "Derbi della Učka" igra bez gledatelja, jednako kao i ogled s Hajdukom tjedan dana kasnije. Gledano s rezultatskog i ekonomskog aspekta, to je katastrofa za "zeleno-žute". Baš su te dvije utakmice one koje na "Drosinu" tradicionalno privlače najviše gledatelja. Što znači da u njima pulski igrači imaju najveću podršku, a klub najveći prihod od ulaznica. Nažalost, sport gubi bitku protiv opake bolesti. Zdravlje je važnije od bodova i novaca te je takva odluka jedina ispravna. Istra 1961 je i dosad imala velikog peha tijekom ove sezone, sad ima peh da dvije najposjećenije domaće utakmice mora odigrati pred praznim tribinama.

No, postojala je mogućnost da se u subotu uopće ne igra na "Drosini". Naime, Grad Pula je donio odluku da se do 14. travnja odgađaju sve javne manifestacije, kulturna događanja, javni skupovi i sportska natjecanja. Do tada se privremeno zatvaraju i Gradski bazeni Pula-Pola, Dom sportova "Mate Parlov", SRC Mirna-Patinaggio i Dom braće Ribar. Razmišljalo se i o zatvaranju "Drosine", ali se na koncu odustalo. Zasad.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater