Veliko ulaganje

POREČ GRADI NOGOMETNI KAMP VRIJEDAN 10,5 MILIJUNA KUNA Peršurić: Mi nismo grad sporta samo na papiru

Radovi startaju sredinom veljače, a plan je da sve bude gotovo do ljeta. Novi nogometni teren protezat će se na ukupno 8.892 četvornih metara, a kamp se gradi nedaleko sportske dvorane Žatika

| Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ
Vizualizacija gradnje nogometnog igrališta u Poreču

Vizualizacija gradnje nogometnog igrališta u Poreču


U Poreču koji je se profilirao kao grad rekreativnog i profesionalnog sporta, jedan od prioriteta svakako je daljnje ulaganje u sportsku infrastrukturu. Uskoro se zatvara natječaj za izgradnju prve faze novog nogometnog kampa, što je zasigurno jedna od najvećih direktnih investicija u sport na tom području u proteklih nekoliko godina. Nakon što su krajem prošle godine raspisali natječaj za izvođenje radova, uskoro će se znati koja će tvrtka graditi novi sportski kompleks.

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić naglašava da će novi nogometni kamp zamijeniti sve dosadašnje aktivnosti na starom nogometnom igralištu u gradu. Ponajprije će biti namijenjen za trenažne, školske i pripremne aktivnosti svih uzrasta Nogometnog kluba Jadran Poreč, kao i za sve druge nogometne klubove. 

Odlični rezultati

- Kao što je poznato naš NK "Jadran" ove sezone ostvaruje odlične rezultate, a jedno od najvećih bogatstava svakog kluba, upravo je kvalitetan i predan rad s omladinskim pogonima. U "Jadranu" već sada rade odlično, ali svakako zaslužuju bolju infrastrukturu. "Stari Jadran" ne nudi uvjete koji su najvećem omladinskom pogonu nužni. Tu mislim prvenstveno na djecu i njihove roditelje koji nemaju gdje parkirati. Ovaj kamp, a govorimo o njegovoj prvoj fazi koju sada krećemo graditi, osim novog terena, sadržavat će i potrebne popratne sadržaje kampusa, poput šest modularnih objekata, parkirališta i ostale opreme. Osim što će naš klub dobiti potreban teren, s ovime će Poreč razviti i dodatni potencijal kao grad koji ima adekvatne terene za gostovanja profesionalnih sportski klubova, a nadamo se i reprezentacije. Posebno u trenutku kada se kampus dodatno proširi, istaknuo je Peršurić.

Pojasnio je da se nogometni kamp gradi u skladu sa svim standardima i normativima koje propisuje Pravilnik o licenciranju klubova Hrvatskog nogometnog saveza, i u skladu je sa odgovarajućim propisima FIFA/UEFA. Kako je dodao, u izradu sportskog terena, krenulo se na osnovu važećeg prostornog plana. Izradom novog plana, potencijal kampa će se dodatno razvijati i bit će maksimalno uklopljen u prostor.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater