ISTRA 1961

NAJNEUGODNIJI PROTIVNIK. Današnjim susretom na stadionu Aldo Drosina Puljani protiv Gorice otvaraju proljetni dio sezone

U jesenskom dijelu prvoligaške sezone u dva navrata protiv Gorice bili smo blizu pobjede, ali prvi susret je okončan u njihovu korist, a u drugom smo s igračem manje stigli do remija. Stoga vjerujem da nam je sada prilika da konačno upišemo pobjedu protiv takvog protivnika, rekao je u optimističnom tonu trener pulskog prvoligaša Gonzalo Garcia

| Autor: Goran ROJNIĆ
(Foto Hina)

(Foto Hina)


Nogometaši Istre 1961 će današnjim susretom na Gradskom stadionu "Aldo Drosina" protiv Gorice otvoriti proljetni nastavak sezone u prvoligaškom društvu. Trenutno devetoplasirani Puljani ugostit će petoplasirane Turopoljce, protiv kojih na "Drosini" nikad nisu uspjeli doći do punog plijena, čak niti kad su imali prednost u dubokoj sudačkoj nadoknadi jer Gorica bi im uvijek izmigoljila iz ruku. U Puli su znali padati Rijeka, Osijek i Hajduk, nekad "davno" i Dinamo, ali Gorica nikad nije pognute glave napustila Pulu, ostvarivši četiri pobjede i tri remija, uz gol razliku 14:6 u koristi Turopoljaca.

Prvi ovogodišnji susret protiv Gorice igran je upravo na pulskom stadionu i obilježio ga je Kristijan Lovrić pogotkom iz slobodnog udarca kojim je iznenadio pulskog vratara Ivana Lučića. U jesenskom "uzvratu" u Velikoj Gorici Puljani su, unatoč rezultatskom zaostatku u koji su došli autogolom Mlinara, s igračem manje zbog isključenja Navarra stigli do remija i bili puno bolja momčad. No, u četvrtfinalu Kupa Hrvatske na istom mjestu unatoč dvama prednostima, u 90 minuta utakmice te produžecima, "zeleno-žuti" su pokleknuli u posljednjim sekundama sučeve nadoknade te ispali nakon udaraca s bijele točke.

Ako se vratimo na "Drosinu" zasigurno Puljane najviše peče remi do kojeg su Turopoljci stigli u 94. minuti, odnosno posljednjim sekundama susreta, kada je Ndiaye nakon neuspješno ispucane lopte Ivančića i karambola pulske obrane spasio Goricu poraza.

To što Puljani nikad na svom stadionu nisu stigli do pobjede nad momčadi svog nekadašnjeg trenera Krunoslava Rendulića, a jedino su pod njegovim vodstvom slavili u Velikoj Gorici, dovoljno ukazuje koliko je današnji gost "Drosine" neugodan protivnik po pulskog prvoligaša.

- Krećemo u nastavak sezone današnjim susretom protiv vrlo teškog protivnika, koji u svojim redovima ima jako puno dobrih igrača. U jesenskom dijelu sezone u dva navrata protiv Gorice bili smo blizu pobjede, ali prvi susret je okončan u njihovu korist, a u drugom smo s igračem manje stigli do remija. Kup utakmica je bila, pak, drugačija priča. Stoga vjerujem da nam je sada prilika da konačno upišemo pobjedu protiv takvog protivnika, rekao je u uvodu optimistični trener pulskog prvoligaša Gonzalo Garcia.

Što se tiče igračkog kadra, unatoč najavama iz redova vlasnika, pulski klub se nije adekvatno pojačao ove zime. Sasvim sigurno tome u prilog išla je činjenica da se "raspao" posljednjeplasirani Hrvatski dragovoljac, iz kojeg su otišli ponajbolji igrači. Stoga su razmišljanja u pulskim redovima, vjerojatno, bila da se ne troše novci u zimskom prijelaznom roku u kojem je ionako teško pronaći adekvatna pojačanja. No, to znači da će deveta pozicija, eventualno osma, zadovoljiti pulski klub, ali sasvim sigurno ne i navijače. Također, to bi se moglo obiti Puljanima o glavu na ljeto kada će pulske redove vjerojatno napustiti prvi strijelci momčadi, posuđeni Dion Drena Beljo te Hassane Bande.

Za današnji susret, iz postojećeg kadra, Garcia neće moći računati na duže vrijeme ozljeđenog stopera Bernarda Matića, nedovoljno oporavljenog desnog bočnog Rafaela Navarra te veznjaka Abdallahija Mahmouda, koji bi u Pulu trebao stići nakon današnje utakmice zbog problema s vremenskim neprilikama, odnosno odgođenim avionskim letom. Zbog korone, odnosno izolacije, na raspolaganju neće biti stoper Joao Silva i novopridošli lijevi bočni Gideon Acquah te pričuvni vratar Gonzalo Collao. Naravno, pulska je momčad još uvijek bez ubojitog Hassanea Bandea, čija je Burkina Faso izborila sutrašnje četvrtfinale protiv Tunisa na Afričkom kupu nacija.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of