ISTRA 1961

Mogu li "zeleno-žuti" sutra na "Drosini" zaustaviti najvećeg favorita za naslov? Pulski prvoligaš se ŽELI NADIGRAVATI ČAK I S DINAMOM

Postoji mogućnost da trener "zeleno-žutih" promijeni uobičajenu formaciju i zaigra s trojicom u obrani ispred vratara Ivana Lučića. Pritom bi stoperi bili Silva, Galilea i Perković, što bi mu omogućilo da Hujbera preseli na lijevi bok, a desnu stranu terena bi pokrio Lisica. No, Garcia nerado mijenja formaciju i prilagođava je protivniku, bez obzira protiv koliko kvalitetne momčadi Puljani igrali

| Autor: Goran ROJNIĆ
Arhiva (Snimio Danilo Memedović)

Arhiva (Snimio Danilo Memedović)


Sve je veći interes za sutrašnji dvoboj Istre 1961 i aktualnog prvaka Dinama na "Drosini" (17.05 sati). Pobjeda na proljetnoj premijeri protiv Gorice (2:1), i sjajna igra koja je oduševila poklonike, razlog su ugodne atmosfere u nogometnom dijelu grada drevne Arene, koji se nada da će "zeleno-žuti" pružiti dobar otpor najkvalitetnijoj momčadi prvenstva. No, iako je stav ovogodišnje pulske momčadi, odnosno trenera Gonzala Garcije, da se u svakom susretu ide na pobjedu i nadigravanje, jasno je da protiv najkvalitetnijih hrvatskih momčadi to nije tako lako ostvariti. Ipak, dosadašnje prezentacije Garcijine momčadi protiv Dinama pokazale su da zna kako s "modrima" pa se i pulski navijači imaju pravo nadati, ako ničemu drugom barem dobroj predstavi na "Drosini".

S druge strane, nije sve najidealnije po "zeleno-žute" uoči ovog susreta. Evidentno je bilo već nakon susreta s Goricom da će najveća dvojba biti kome će trener Gonzalo Garcia pokloniti povjerenje na lijevom boku. Treći žuti karton pouzdanog Luke Marina označio je potragu za novim rješenjem, odabirom igrača na lijevom boku, ili promjenu formacije, koja bi omogućila lakše eventualne rošade u pulskoj momčadi.

Naime, postoji mogućnost da trener "zeleno-žutih" promijeni uobičajenu formaciju i zaigra s trojicom u obrani ispred vratara Ivana Lučića. Pritom bi stoperi bili Joao Silva, Einar Galilea i Mauro Perković, što bi mu omogućilo da Luku Hujbera preseli na lijevi bok, a desnu stranu terena bi pokrio Mateo Lisica. Time bi Hujber i Lisica davali potporu Antoniju Pereri, Frani Mlinaru i, vrlo vjerojatno, Slavku Blagojeviću. Upravo bi kapetan Blagojević mogao biti jedina neprisiljena promjena u sastavu Istre 1961 u odnosu na susret s Goricom, u prvih jedanaest bi ušao umjesto Caseresa. Koliko je energija Blagojevića značajna za pulsku momčad najbolje se vidjelo pred kraj jeseni kada je izostao zbog teške ozljede i kada je intenzitet pulske igre bio niži nego s njim na travnjaku. S Blagojevićem na terenuu i Lisici bi bilo lakše odgovoriti zahtjevima pokrivanja cijele desne strane terena.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini