SKUPŠTINA NSŽI-ja

Klubovi Prve ŽNL s dvije mlađe kategorije


Nekoliko tehničkih odluka, gotovo svaka točka jednoglasno usvojena, imenovanje novog člana Izvršnog odbora NSŽI-ja te prihvaćanje izmjene i dopune odluke o sustavu stalnih natjecanja, sukus je onog što se događalo na Skupštini Nogometnog saveza Županije Istarske. Najvažnije su odluke donesene u svezi mlađih kategorija. Tako će od sezone 2018/2019 NSŽI imati dvije nove kategorije, odnosno U-14 i U-18. Članovi Prve ŽNL umjesto tri kategorije mlađih dobnih skupina u natjecanju će ubuduće morati imati najmanje dvije i to obavezno upravo U-18 i U-14.

Klubovi koji se ne natječu u najjačem rangu županijskog nogometa nisu dužni imati ni jednu omladinsku kategoriju, bez obzira da li su dio Druge ili Treće ŽNL, ali mogu prijaviti U-18 i U-14 ili pak ostati "po starom" u natjecanju s juniorima U-19 i pionirima U-15.

Umjesto Ronalda Kontešića koji se prošle godine povukao iz IO NSŽI-ja, izabran je Branko Bubić kao predstavnik Istre 1961 koji je postao i jedan od dva dopredsjednika saveza. Isto tako izabrani su i zastupnici u Skupštini HNS-a, a to su Igor Žiković i kao zamjenik Franko Katunar. (B. V.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini