POREČ

ITF Poreč: Dino Prižmić u četvrtfinalu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ponajbolji hrvatski junior, 16-godišnji Dino Prižmić, igrat će u četvrtfinalu ITF turnira u Poreču, prvog od tri iz serije "Istarska rivijera", nakon što je u četvrtak u 2. kolu pobijedio Talijana Giorgia Tabacca sa 6-4, 6-4 poslije dva sata i 26 minuta velike borbe.

Prižmić je tako došao do prvih ATP bodova u karijeri. Četvrtfinale donosi tri boda, a polufinale šest. Pobjednik turnira dobit će 20 bodova.

Prižmić je u prvom setu dvoboja s Tabaccom nadoknadio zaostatak od 1-3 osvojivši četiri gema zaredom. U drugom setu je prevaga bila Prižmićev osvojen servis u sedmom gemu, jer su u svim ostalima tenisači gubili gemove na početnom udarcu.

Za plasman u polufinalu Prižmiću će suparnik biti četvrti nositelj turnira, 28-godišnji Španjolac Oriol Roca Batalla, trenutačno 330. na ATP ljestvici. 

Preostala dva hrvatska predstavnika u osmini finala nisu imala svoj dan. Splićanin Duje Kekez (ATP - 937.) je nakon samo tri odigrana gema, pri vodstvu 2-1, bio prisiljen predati meč Rumunju Sebastianu Gimi (ATP - 727.).

Božo Barun se zadržao na terenu 59 minuta, ali je s njega otišao bez osvojenog gema u dvoboju s trećim nositeljem, Austrijancem Filipom Mišolićem, prošlogodišnjim pobjednikom turnira u Poreču.

ITF Poreč - 2. kolo

Sebastian Gima (Rum) - DUJE KEKEZ (HRV) 1-2, predaja

Aleksandar Lazarov (Bug/7) - Louroi Martinez (Švi) 6-4, 6-4

Filip Mišolić (Aut/3) - BOŽO BARUN (HRV) 6-0, 6-0

Matthieu Perchicot (Fra) - Davide Galoppini (Ita) 6-3, 6-7 (4), 6-4

DINO PRIŽMIĆ (HRV) - Giorgio Tabacco (Ita) 6-4, 6-4, 6-4

Oriol Roca Batalla (Špa/4) - Pavel Nejedly (Češ) 6-1, 6-1

Titouan Droguet (Fra) - Nicholas David Ionel (Rum) 6-0, 6-0

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater