MELBOURNE

AO juniori: Marčinko u četvrtfinalu, Poljičak i Prižmić ispali

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Prva juniorka svijeta, 16-godišnja Zagrepčanka Petra Marčinko plasirala se u četvrtfinale pojedinačne konkurencije na juniorskom Australian Openu u Melbourneu, a igrat će i u polufinalu konkurencije parova. 

Za plasman u četvrtfinale pojedinačne konkurencije u srijedu je nadigrala Bugarku Denislavu Gluškovu sa 6-3, 6-1, a za plasman u polufinale će u četvrtak igrati protiv 17-godišnje Srpkinje Lole Radivojević.

U konkurenciji parova Marčinko je s Dankinjom Johanne Svendsen nadigrala Ruskinje Gurevu i Pridankinu sa 7-6 (5), 6-4. Druge nositeljice će za plasman u finale igrati protiv Kanađanki Cross i Mboko.

U konkurenciji juniora Hrvatska je imala dvojicu predstavnika u 3. kolu, ali nijedan nije uspio izboriti plasman u četvrtfinale. Drugi nositelj, Splićanin Mili Poljičak poražen je od Amerikanca Ozana Colaka sa 3-6, 6-1, 7-5, a 14. nositelja Dinu Prižmića je sa 6-2, 6-2 nadigrao 3. nositelj Paragvajac Adolfo Vallejo.

Mili Poljičak i Litavac Edas Butvilas bili su postavljeni za prve nositelje u konkurenciji parova, a zaustavljeni su u četvrtfinalu. Bolji od njih sa 6-3, 7-6 (0) bili su Tajlanđanin Nirundorn i Kanađanin Weekes.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum