PIŠE ROBERTO CAR

Dabac i Garcia poput Milanovića i Plenkovića

ROBERTO CAR

ROBERTO CAR


Dva istupa u medijima u dva dana imali su trener Istre 1961 Gonzalo Garcia i sportski direktor Dario Dabac. Paralel-slalom koji nije završio očekivano. Prvi puta otkako je urugvajski stručnjak stigao u Pulu došlo je do razmimoilaženja u promišljanju o prvoj momčadi. Garcia se, između redaka, požalio da je u prvenstvo startao sa svega četvoricom veznjaka, a da ih sad ima i previše jer su stigla još četvorica pa osam igrača konkurira za samo tri mjesta. Slično je i sa stoperima gdje petorica konkuriraju za dva mjesta. S druge strane, napadača i krilnih napadača ima pet, a to, smatra Garcia, nije dovoljno za ovu polusezonu.

Potom je uslijedio istup Dabca, koji ne smatra da je potreban još jedan napadač nakon igre koju je Beljo pokazao protiv "svog" Osijeka. Usto je malo "pecnuo" trenera izjavom o porazu od Lokomotive i potrebom da se taktika, katkad, prilagodi suparniku.

Jesu li ove izjave naznaka kraja ljubavi ili tek slučajnosti, pokazat će se vrlo brzo. No, ovakve situacije u klubu s "Drosine" predstavljaju novost. Sportski direktor i trener se dosad nisu očešali jedan o drugoga, iako su, otkako je Grupacija Baskonia-Alaves postala većinskim vlasnikom Istre 1961, bile brojne promjene na obje pozicije.

Dojam je da ovo nije slučajnost, a nije ni od jučer. Garcia je još tijekom priprema u par navrata iskazivao zabrinutost prijelaznim rokom. Bilo mu je obećano da će krajem priprema imati glavninu igračkog kadra, koji će potom biti dopunjen ciljanim pojačanjem. Nažalost, nije se dogodilo. Solomon nije nikad stigao iako je bio najavljen, Obanor je zakasnio više od dva mjeseca, a i Serderova se predugo čekalo. Tako je Garcia u prvenstvo ušao s "rupama" u vezi i napadu, ali i obrani jer Silva kojeg je cijelo vrijeme uigravao na koncu nije imao pravo nastupa u 1. kolu s obzirom na to da nije bio registriran. Uslijedilo je uobičajeno popunjavanje momčadi u hodu, što se, jasno, odrazilo na igrama i rezultatima. Momčad mu je tek sad popunjena, na nekim pozicijama i pretrpana, pa je razumljivo da urugvajski trener neke stvari doživljava drugačije od bliskih suradnika.

S druge strane, Dabac je najavljivao kudikamo kvalitetniji prijelazni rok. Kad se to do starta prvenstva nije ostvarilo, "popili" su par gorkih pilula. Kako od navijača, tako i trenera. Međutim, nakon pobjede nad Osijekom, Dabac je zaključio da je prijelazni rok odlično odrađen, bez obzira na to što se Hara nije vratio u Pulu. I na krilima te pobjede malo "bocnuo" Garciju.

Sad, ukoliko ostane na tome i nastave u istom smjeru, problema neće biti. No, ukoliko se nastave "peckati" vrlo brzo bi mogli postati smetnjom mirnoj atmosferi u klubu, a to je ono što je klubu koji je u potrazi za sezonom stabilizacije najmanje potrebno. Ponašaju se poput Milanovića i Plenkovića. Nastave li u ovom smjeru, klub će postati pretijesan za obojicu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum