Piše Roberto CAR

Pulska sezona za povijest i dvije anomalije

Istra 1961 / Roberto Car

Istra 1961 / Roberto Car


Rekordna sezona i zasluženo slavlje s navijačima pa odlazak na odmor. Zaslužili su "zeleno-žuti". No, sreća da je gotovo jer je pulska momčad pala u igri u zadnjim nastupima. Točnije, u zadnja tri ogleda nije bila na razini na kojoj je bila cijelu sezonu. Drugo poluvrijeme protiv Gorice bila je grčevita borba da se sačuva minimalna prednost, protiv Lokomotive nije išlo, a i nastavak susreta sa Slaven Belupom nije bio u skladu s uobičajenom igrom Puljana.

Da li je u pitanju zamor materijala, posebno jer je trener Garcia forsirao udarnih 11, pitanje je. U svakom slučaju, ovo je kraj jednog ciklusa, dio igrača se neće vratiti u Pulu, možda neće niti trener, ali ostat će ova generacija upisana zlatnim slovima u povijesti pulskog prvoligaša.

Osim pada u igri, još je jedna situacija ostavila gorak okus nakon posljednjeg susreta sezone. Ponašanje Ante Ercega postaje sve veći problem. Sjajan igrač, sjajan strijelac, borac bez straha i mane na travnjaku previše je iskusan da bi si dopuštao ovakve gafove. "Kidanje papirića" sucu zbog čega je dobio čak devet utakmica kazne pokazalo je da treba bolje kontrolirati emocije, a isto vrijedi i za subotnji susret.

Kad je shvatio da je zamijenjen i da treba izaći s travnjaka, ponio se neprofesionalno. Gestikuliranje, ne pružanje ruke treneru, šutiranje stvari ispod klupe i demonstrativni odlazak s igrališta usred utakmice nisu stvari koje se očekuju od profesionalca. Posebno tako iskusnog. Njegova srčanost, privrženost dresu Istre 1961 i kvaliteta nisu upitni, ali iščašena ponašanja mogu itekako naštetiti, i njemu, i klubu te bi on toga morao biti svjestan.

Može se reći da su ovo "sitnice" koje kvare slavlje nakon ovakve sezone, dvije anomalije, no treba i to istaknuti da bi se ubuduće reagiralo na vrijeme. Klub je ove sezone, konačno, napravio iskorak i u seniorskom pogonu, a za daljnji rast treba voditi računa i o sitnicama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini