JUDO

Član Istarskog borca sredinom tjedna nastupa na Svjetskom prvenstvu u Tokiju - DOMINIK DRUŽETA: Nikad nisam bio ovako dobar

| Autor: Ivica CEROVAC

To što u ovom trenutku ne ostvarujem željene rezultate ništa ne znači. Još uvijek vjerujem da mogu stići do svjetske medalje. Znam da sam za to sposoban i ako dođem u priliku, neću time biti iznenađen niti impresioniran, kaže Družeta

 

Petero najboljih hrvatskih judaša i judašica krenulo je put Tokija gdje će sljedećeg tjedna nastupiti na Svjetskom prvenstvu. Uz Zlatka Kumrića, Barbaru Matić, Karlu Prodan i Ivanu Šutalo, u reprezentativnoj ekspediciji za Japan nalazi se i Dominik Družeta, član Istarskog borca, koji će se u srijedu oprobati u kategoriji do 81 kg. Svjetska smotra okupit će 860 natjecatelja iz 149 zemalja s pet kontinenata, a u Družetinoj kategoriji nastup je prijavilo 86 judaša. 

Susret s tim impozantnim društvom 23-godišnji pulski judaš očekuje kao 47. na svjetskoj rang listi, premda pamti i puno bolji plasman. Prije nepunih godinu i pol dana, Družeta je bio 25. judaš svijeta u svojoj kategoriji, no onda je krajem travnja na Europskom prvenstvu u Tel Avivu ozlijedio koljeno i završio na operaciji poslije koje je uslijedila dugotrajna rehabilitacija te u 2018. godini više nije izišao na tatami.

- U tom trenutku sve mi je išlo od ruke. Bio sam u dobroj formi, ostvarivao sam odlične rezultate i očekivao da ću lagano ispuniti glavni cilj koji sam si zacrtao i kvalificirati se za Olimpijske igre. Na žalost, onda je stigla ozljeda, a povratak borbama koji je uslijedio nakon duge pauze nije se odvijao prema mojim očekivanjima. No, to mi je samo dodatni izazov, rekao je Dominik Družeta.

Pulski judaš se u veljači okitio zlatom na prvenstvu Hrvatske, potom je početkom ožujka slavio na European Openu u Varšavi, ali kad se, zatim, okrenuo nastupima na Grand Prixevima, izostali su željeni rezultati.

- U Poljskoj sam doživio lakšu ozljedu operiranog koljena što me malo unazadilo, no brzo sam to sanirao i okrenuo se natjecanjima. Ponijela su me ta dva dobra nastupa te sam malo "poletio" i jedino što me u tom trenutku zanimalo bile su medalje, ali umjesto njih uslijedilo je mjesec i pol dana tijekom kojih mi ništa nije polazilo za rukom. Svi su očekivali da nešto napravim, i ja sam imao velika očekivanja te me je sve to sputavalo i dovelo do puno pitanja koja su se vrzmala po mojoj glavi. Išao sam iz poraza u poraz i to me izbacilo iz takta te smo stoga odlučili da napravim pauzu od natjecanja, okrenem se treninzima i pokušam dostići potrebnu formu, prisjetio se Družeta. - Nisam u tim trenucima više uživao u judu, a porazi su me jako pogađali i poslije svakog bih tjedan dana bio u teškoj depresiji, no uspio sam se izdići iznad toga. Muči me i sada kad izgubim, ali to traje jedan dan i onda nastavim s treninzima.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater