Ancelotti:

Modrić je važan Realu

| Autor: Hina
(Snimio Vincent West/Reuters)

(Snimio Vincent West/Reuters)


Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić odigrao je posljednjih deset minuta za Real Madrid na otvaranju španjolskog prvenstva, no trener Carlo Ancelotti kaže da to ne znači da će biti rezervni igrač ove sezone.  

Real Madrid je u subotu navečer pobijedio s 2-0 na gostovanju kod Athletic Bilbaa.

Ancelotti je tek u 70.minuti poslao na travnjak 33-godišnjeg veznog Tonija Kroosa, a u 80. minuti i 37-godišnjeg Modrića.

"Njih dvojica su dio jako kvalitetne momčadi. Međutim, ne mogu reći da će biti pričuvni igrači", izjavio je Ancelotti na konferenciji za medije nakon utakmice.

"Oni su nam važni igrači te će igrati. Danas sam se odlučio za ovakvu postavu, ali moguće je da ju idući tjedan promijenim", dodao je.

Ancelotti je u novoj formaciji 4-4-2 na travnjak poslao mlade vezne igrače predvođene 20-godišnjim Judom Bellinghamom kupljenim iz Borussije Dortmund za 103 milijuna eura.

Bellingham, isturen na sredini zabio je pogodak, dok su iza njega stajali Federico Valverde i Eduardo Camavinga te povučeniji Aurelien Tchouameni.

Ancelotti je takvu udarnu postavu isprobavao na dvije od četiri pripremne utakmice u Sjedinjenim Američkim Državama gdje su protivnici bili Milan, Manchester United, Barcelona i Juventusa.

Posljednjih dana se u Madridu nagađalo da će iskusni Modrić i Kroos, koji od ljeta 2014. drže sredinu terena, preseliti na klupu jer klub pomlađuje momčad.

Obojica su u lipnju produžila ugovore na godinu dana, do 30.lipnja 2024.

Modrić je na američkim pripremama počeo na klupi utakmicu s Milanom, pa bio u udarnoj postavi protiv Manchester Uniteda. Zatim je s klupe ušao protiv Barcelone pa startao protiv Juventusa.

Modrić je početak prvenstva dočekao fizički i psihički dobro pripremljen.

"Luka je jako dobro. Vrhunski je trenirao", rekao je Hini dužnosnik Reala dan uoči utakmice s Athleticom.

Real Madrid za tjedan dana gostuje kod Almerije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater