ISTRA 1961

Novi ljubimac "Drosine" Ante Erceg: Navijače ne možeš prevariti, oni osjećaju da na terenu ginemo jedan za drugoga

Igramo sa srcem, svaki od nas u svaki duel ulazi sa sto posto i navijači to osjete. Njih ne možeš prevariti. Nanizali smo tri domaće pobjede te nakon Hajduka i Varaždina dobili i Osijek, a ti rezultati nisu slučajnost te trebamo u svemu ovome uživati zajedno s našim vjernim navijačima, rekao je najbolji strijelac Istre 1961 Ante Erceg

| Autor: Ivica Cerovac
Ante Erceg (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

Ante Erceg (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Nogometaši Istre 1961 nastavljaju svoj uzlet u drugom dijelu prvenstva. Samo se Rijeka i Dinamo mogu pohvaliti boljim učinkom u 2023. godini od "zeleno-žutih", koji su u pet odrađenih kola od mogućih 15, osvojili 10 bodova. Osjeti se to i na atmosferi na "Drosini" koja je protiv Osijeka, po riječima trenera Gonzala Garcije, bila možda i najbolja od njegovog dolaska u Pulu. Činjenica koja pritom posebno veseli je da se nakon prvog poluvremena, koje je okončano rezultatom 0:0 bez ijedne ozbiljnije domaće prijetnje, nisu kao u neka prošla vremena "pulskom bombonijerom" orili zvižduci upućeni domaćim igračima.

- Igramo sa srcem, svaki od nas u svaki duel ulazi sa sto posto i navijači to osjete. Ne možeš navijače prevariti, oni osjećaju da se svi od reda borimo, da ginemo jedan za drugoga i to znaju cijeniti, čak i u trenucima kad nam ne ide sve od noge, nadovezao se Ante Erceg, napadač Istre 1961. - Pokazali smo ovom prilikom da smo prava ozbiljna momčad koja se može nositi sa svakim protivnikom. Nanizali smo tri domaće pobjede te nakon Hajduka i Varaždina dobili i Osijek, a ti rezultati koje smo ostvarili nisu slučajnost te trebamo u svemu ovome uživati zajedno s našim vjernim navijačima. Skupila se jedna odlična grupa igrača i posložile su se sve kockice, a puno nam znači i činjenica da smo, izuzmemo li Perkovića koji je zadnjeg dana prijelaznog roka prešao u Dinamo, zadržali sve najvažnije igrače. Osjeti se da smo duže skupa, jer se bolje znamo, bolji su rezultati i sretni smo zbog toga.

Upravo je odlazak Perkovića, uz izostanak Hujbera, stvorio pred utakmicu s Osječanima određenu zebnju kod poklonika "zeleno-žutih", no oni su pokazali da i bez dvojice standardnih igrača zadnje linije, njihove predstave ne gube na kvaliteti.

- I ova je utakmica potvrdila da imamo širinu kadra, ono što nam je nedostajalo u prvom dijelu sezone. Svačiji izostanak možemo nadoknaditi, a usto imamo igrače koji će svojim ulaskom s klupe još podignuti našu igru i donijeti nam dimenziju više. To prije nismo imali, a sada kad netko osjeti da više nije na energetskom nivou potrebnom da ispuni trenerove zahtjeve, može bez straha zatražiti izmjenu i pustiti svoje mjesto svježem igraču koji će nastaviti tamo gdje je on stao. To nam je velika kvaliteta, smatra Erceg, koji će zbog tri žuta kartona preskočiti gostovanje na Šubićevcu. - Šteta, jer sam taman uhvatio kontinuitet igara nakon zimske stanke, ali svjestan sam da bih kad-tad dobio taj karton. Srećom, imamo kvalitetan roster, Josipović i Bakrar su dobri napadači i za koga god se trener odluči, dostojno će me zamijeniti, uvjeren sam u to.

Da neće biti lako uskočiti u Ercegove kopačke pokazala je i ova utakmica, jer je 33-godišnji Splićanin bio upleten u sve situacije vrijedne spomena, koje su se odvijale na gostujućoj polovici terena. Nerijetko je burno reagirao nakon krivih procjena nesigurnog zagrebačkog suca Čuljka, a izazvao je i tri provjere VAR sobe koje su se ukupno protegnule na 14 minuta.

- U prvom poluvremenu sam istrčao u sprintu 30-40 metara da bih zadržao jednu loptu i onda sudac nije vidio čistu Nejašmićevu ruku, nakon čega sam reagirao kako sam reagirao. Jednostavno sam takav, pun sam emocija na terenu i jedna pogrešna sudačka odluka lako me izbaci iz takta, priznao je Erceg, zbog čijeg je minimalnog zaleđa početkom nastavka poništen pogodak Mlinaru. - Već smo proslavili pogodak kojeg je VAR potom poništio, ali to nas nije uzdrmalo, nastavili smo dalje u istom ritmu i pokazali svoj karakter. U klub su ciljano dovedeni igrači s karakterom, igrači koji posjeduju energiju, motiva im nikad ne nedostaje i spremni su ostaviti posljednji atom snage na terenu. Idemo uvijek do kraja, to je ono što nas krasi i osjeti se činjenica da ne padamo u niti jednom trenutku. Iznimka je tek utakmica s Dinamom na kojoj nismo bili na potrebnoj razini i žao nam je zbog toga, ali ne možemo ni mi svaki vikend odigrati na najvišem nivou.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater