UPITNA STAJALIŠTA

Miloš Biković nakon bojkota ipak neće glumiti u White Lotusu: "Žrtva sam ciljane kampanje"

| Autor: Portal NoviList
(Foto: Instagram)

(Foto: Instagram)


“Odlučili smo se razići s Milošem Bikovićem i uloga će biti preinačena”, rekao je glasnogovornik HBO-a, nakon bojkota zbog uloge srpskog glumca i “ruskog simpatizera” Miloša Bikovića u nadolazećoj trećoj sezoni serije “White Lotus”, prenosi Independent.

Detalji njegove uloge u seriji nisu objavljeni, a Biković je u vlastitoj izjavi rekao da je žrtva “ciljane kampanje”.

“Odrastao sam u zemlji razorenoj ratom. S 11 godina izdržao sam dane i noći u skloništima dok su moja domovina i moj rodni grad bili bombardirani. I nikada nikome ne bih mogao poželjeti takvo razaranje”, započeo je.

“Sve je više aktivnih sukoba u cijelom svijetu. Svaki je drugačiji. Svaki je srceparajući. Želim da svi prestanu i da prevladaju principi ljubavi.

Danas je pokrenuta ciljana kampanja protiv mene, naizgled kao vanjski manevar za utjecaj na odluke koje mogu stvoriti uznemirujući presedan a koji zasjenjuje bit umjetničke slobode. Rezultat takvog narativa je trijumf apsurda i poraz umjetnosti”, nastavio je.

“Bio sam počašćen što sam odabran da budem dio ‘Bijelog lotosa’, TV serije koju jako cijenim kao i među kolegama koje duboko poštujem. Međutim, moje sudjelovanje nije moguće zbog razloga izvan područja umjetnosti i neću se prikloniti nijednom narativu koji nastoji kompromitirati moj integritet.

Želio bih zahvaliti svima koji su bili uz mene. Kolegama želim puno uspjeha u stvaranju sljedeće sezone. Bez obzira na sve, duboko vjerujem da umjetnost može liječiti. Vjerujem da može pomoći čovječanstvu da se ujedini. Moja uvjerenja i moja predanost umjetnosti ostat će nepromijenjeni”, zaključio je.

Podsjećamo, javnost se okomila na Bikovića nakon što se društvenim mrežama počeo širiti video isječak na kojem se vidi kako Biković prima nagradu od Putina.

Dio videa, koji je podijelilo Ministarstvo vanjskih poslova Ukrajine, prikazuje Bikovića kako s oduševljenjem govori o Putinu, koji mu je 2018. dodijelio kulturnu medalju, a 2021. je predsjedničkim dekretom dobio rusko državljanstvo.

“@HBO, je li u redu da radite s osobom koja podržava genocid i krši međunarodno pravo?”, stajalo je uz sam  video.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater