teške optužbe

Serija "The White Lotus" suočava se s pozivima na bojkot zbog uloge Miloša Bikovića

| Autor: Novi List
Screenshot Instagram

Screenshot Instagram


Priznata HBO serija The White Lotus suočava se s pozivima na bojkot zbog uloge srpskog glumca i "ruskog simpatizera" Miloša Bikovića, u nadolazećoj trećoj sezoni.

Podsjetimo, objavljeno je da se Biković pridružio glumačkoj postavi kako bi igrao ulogu stručnjaka za wellness u seriji koju je stvorio Mike White. Bikovićeva uloga izazvala je bijes među ukrajinskim dužnosnicima, koji su podijelili video na društvenim mrežama optužujući glumca da podržava predsjednika Vladimira Putina i rat protiv Ukrajine.

U videu, u kojem se Bikovića naziva "pristašom genocida" i "inozemnim glasnogovornikom Kremlja", glumac je prikazan kako naizgled podržava rusku okupaciju Krima, što je događaj koji je prethodio invaziji Rusije na Ukrajinu 2022. godine. Biković, koji je postao ruski državljanin dekretom potpisanim od strane Putina 2021. godine, posjetio je Krim nekoliko puta, uključujući i poslovne obaveze. Zbog toga mu je 2019. godine zabranjen ulazak u Ukrajinu.

Dio videa, koji je podijelilo Ministarstvo vanjskih poslova Ukrajine, prikazuje Bikovića kako s oduševljenjem govori o Putinu, koji mu je 2018. dodijelio kulturnu medalju. Inače, Biković već više od deset godina radi i živi u Rusiji.

"Miloš Biković, srpski glumac koji podržava Rusiju od početka potpune invazije, sada će glumiti u trećoj sezoni HBO-ove serije The White Lotus. HBO, je li vam u redu surađivati s osobom koja podržava genocid i krši međunarodno pravo?", napisano je uz video.

Ovi izvještaji izazvali su snažan odgovor kod korisnika društvenih mreža, osobito na X-u, bivšem Twitteru. "Bojkotirajte The White Lotus!", "Oh ne, vrijeme je za bojkot The White Lotusa", "Ionako će biti loša, bez Jennifer Coolidge", glasili su neki komentari.

Ipak, neki su korisnici stali u obranu Bikovića. "Nikada nije izrazio podršku ruskom osvajanju Ukrajine. On je samo glumac koji radi u Rusiji, a koji je unajmljen da glumi Rusa. U međuvremenu, postoje cionistički glumci koji otvoreno podržavaju izraelsku vladu bez ikakvih posljedica", glasio je jedan od komentara.

Usred cijele afere javilo se i Ministarstvo vanjskih poslova Srbije, koje je obranilo Bikovića, nazivajući optužbe da podržava genocid "neosnovanim". "Naglašavamo da su tvrdnje s ukrajinske strane neosnovane, jer je Miloš Biković prije svega jedan od najpopularnijih i najtalentiranijih srpskih glumaca svoje generacije, koji je unatoč svojoj mladosti već ostavio trag u srpskom i međunarodnom filmu", stajalo je u priopćenju, koje prenosi Tanjug.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater