istarski glazbenik i FAVORIT na dori 

Baby Lasagna: Vjerujem da znam zašto mi je Habijan lajkao fotografiju

| Autor: Novi list
(Screenshot / Instagram )

(Screenshot / Instagram )


Marko Purišić, umjetničkog imena Baby Lasagna, bio je gost Newsnighta televizije N1 kod Ilije Radića. Favorit ovogodišnje Dore i autor pjesme “Rim Tim Tagi Dim” govorio je o svom glazbenom putu, Dori, ali i ministru Damiru Habijanu.

Purišić je odgovorio na pitanje kako se nosi s popularnošću.

“Snalazim se, nalazim načine da upijem ono pozitivno, a da konstruktivno uzmem u obzir ono što je negativno. I imam jako puno posla, nikada nisam bio ovako zauzet”, rekao je glazbenik.

Neočekivan, bizaran i energičan

Baby Lasagna dobio je priliku nastupati na Dori umjesto pjevačice Zsa Zse koja je odustala od natjecanja.

“Nisam očekivao da ću biti rezerva, a još manje sam očekivao da će netko odustati i da ću ja upasti, a posebno da ću biti favorit. To je nešto van mojih snova”, opisao je.

“Pokušavam taj pritisak pretvoriti u motivaciju i dokazivanje. Uvijek ima i onih koji sumnjaju”, dodao je.

Glazbenik je otkrio da mu je najvažnije kada je njegova najbliža okolina ponosna na njega i na njegov rad.

“Reagirali su pozitivno, sretni su i puni podrške. Sve što dolazi do mene od mojih prijatelja je pozitivno”, objasnio je Purišić.

Istaknuo je da je cilj nastupa na Dori da bude neočekivan, bizaran i energičan kao što je i sama pjesma: “Ako se nekome sviđa pjesma svidjet će mu se i nastup i obrnuto.”

Zašto baš Baby Lasagna?

Purišić je već nastupao na Dori s bendom Manntra u kojem je bio gitarist.

“Ovaj put sam pjevač i autor sam ove pjesme u potpunosti. Ja pišem pjesme za druge ljude, a Baby Lasagna je projekt u kojem ja pišem pjesme onakve kakve želim”, rekao je.

Glazbenik je otkrio zašto baš Baby Lasagna za umjetničko ime i ima li ime značenje.

“Nema značenje samo zvuči dobro. Puno modernih repera ima ime baby i ja sam htio biti baby nešto, a lasagna je zvučalo dovoljno apsurdno i smješno”, objasnio je.

Obožavatelji švedskog metal benda Pain tvrde da je refren pjesme s kojom se Baby Lasagna prijavio na Doru jako sličan refrenu pjesme “Party In My Head”. Glazbenik je objasnio o čemu se radi.

Purišić je rekao da bi mu dobar uspjeh na Dori bio kada bi ušao u prva tri mjesta u natjecanju, a najbolji uspjeh kada bi pobijedio.

Habijanov lajk

U javnosti je dosta polemike izazvalo lajk ministra Damira Habijana na objavu Purišića, lajk je vrlo brzo uklonjen, a glazbenik kaže da ga nije ni primijetio.

(Screenshot X)(Screenshot X)

“Meni je sve to bilo smiješno. Ja ne pratim politiku i nisam znao tko je to. Kada sam istražio onda sam vidio da je to onaj nabildani. Vjerujem da me je lajkao zbog razvijenih leđa”, ispričao je Baby Lasagna u Newsnightu N1.

Cijeli prilog pogledajte OVDJE.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini