DAMIR HABIJAN

Plenković našao novog ministra. Smatraju ga urbanim HDZ-ovcem, vježba crossfit, ima tetovaže

| Autor: Tihana Tomičić
(Foto: Screenshot Instagram Damir Habijan)

(Foto: Screenshot Instagram Damir Habijan)


Varaždinski saborski zastupnik, pravnik Damir Habijan bit će novi ministar gospodarstva i nasljednik smijenjenog Davora Filipovića u tom mega-resoru koji pokriva i privredu, ali i cijeli energetski sektor.

S obzirom na niz afera koje su obilježile rad Ministarstva gospodarstva, čini se da neće škoditi da ministar po struci bude baš pravnik.

Suvlasnik u odvjetničkom uredu

I kao takav vrlo često zastupa stavove stranke u javnosti u posljednje vrijeme, te se istaknuo, smatraju u HDZ-u, kao pripremljen i temeljit stranački čovjek, koji se redovito o nastupima konzultira s vrhom stranke.

Volonterski obavlja dužnost gradskog vijećnika u Varaždinu, gdje je i predsjednik gradske organizacije.

Njegovim imenovanjem šef HDZ-a i Vlade Andrej Plenković zadovoljava i regionalnu zastupljenost sjeverozapada Hrvatske – nakon što je imenovao Slavonca Ivana Anušića u MORH, te Dalmatinca Vicu Oršulića na čelo HEP-a, sada pokriva i sjeverozapad Hrvatske s kadrom iz Varaždina.

Zašto ga smatraju urbanim HDZ-ovcem?

Habijana se smatra urbanim HDZ-ovcem – aktivno vježba crossfit, nosi tetovaže, a o svom stilu, koji je već postao medijski prepoznatljiv i kojeg na društvenim mrežama ne krije, nedavno je za jedan magazin rekao:

“Mislim da kao društvo idemo naprijed i da je takav primitivan i prizeman način razmišljanja danas u manjini u hrvatskom društvu.

Smatram da oni koji svoj stav o nekoj osobi temelje na fizičkom izgledu ne prave razliku da li je riječ o ženi ili muškarcu.

Jednostavno, postoji manjina koja će iz nekog sebi poznatog razloga, kroz prizmu fizičkog izgleda, zapravo ispoljiti predrasude prema nekoj osobi.

Mišljenja sam da se na takve komentare ne treba obazirati, ali na žalost nije ih niti moguće iskorijeniti”.

Službena objava ove odluke Andreja Plenkovića očekuje se tijekom popodneva.

Preciznije, Damir Habijan, rođen 1982. godine ujedno je i suvlasnik u Odvjetničkom uredu Uskoković, gdje ima zamrznut status, s obzirom da je aktivni saborski zastupnik.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter