PRVA LIGA

Stopostotan niz Umažanki prekinut u Dugom Selu PRVI PORAZ STIGAO OD "FENJERAŠICA"

| Autor: Zlatko GAVRAN
Ostala usamljena u napadu - Umaška reprezentativka Marijeta Vidak (Mijat GAVRAN)

Ostala usamljena u napadu - Umaška reprezentativka Marijeta Vidak (Mijat GAVRAN)


Niz uspješnosti umaških rukometašica prekinut je u Dugom Selu, iako su mnogi očekivali lak posao "žuto-plavih". Obistinilo se ono što je rečeno u najavi za tu utakmicu glede dotadašnjeg učinka dugoselskih rukometašica. Imale su četiri poraza, a onda su prve bodove osvojile protiv Umažanki kojima se štošta nije "poklopilo" u tom nastupu.

Samoizolacija, izgubljeni ritam i k tome nedovoljno oporavljene neke od igračica, te dan koji bi Tea Bunić i suigračice najradije zaboravile. Izostankom mlade golmanice Lucije Blašković prvoligaški debi imala je Nikol Pujas. Ono što se dade iz prve zaključiti je - do pobjede se koji put ne dolazi makar ste primili samo 23 gola. Postigle su umaške igračice dva manje, a gotovo polovicu sama je polučila Marijeta Vidak. Imala je više nego solidan učinak, deset golova iz 14 pokušaja, što je 71 posto učinkovitosti. Treba istaknuti da je Vidak čak devet golova postigla s udaljenosti izvan linije koja označava "deveterac", ali bilo je i onih s veće razdaljine.

Istinska je šteta da još poneka igračica nije bila iole raspoloženija, u tom slučaju Umažanke bi se doma vratile s bodovima. Ovako, neke korisne pouke mogu se izvući iz tog poraza, što nam kazuje i pomoćni trener umaške ekipe.

– Nismo bili na željenoj razini u prvom poluvremenu posebice u obrambenoj zadaći. Umjesto da im nametnemo svoju, prihvatili smo njihovu igru. U nastavku smo znatno popravili igru u obrani i njihovu realizaciju naspram onoj iz prve dionice susreta gotovo prepolovili, no mučili smo se pri realizaciji. U tome je Marijeta ostala usamljena, premalo golova smo dali iz igre, a i bez Tine Barišić smo igrali zadnju trećinu. K tome oni su imali junakinju u svojoj golmanici koja je s 14 obrana najzaslužnija što je domaća ekipa izborila pobjedu. Kada se sve sagleda, igračice zaslužuju sve čestitke za uloženi trud, no dan je bio takav. Ova utakmica je iza nas, a u srijedu je prigoda za iskupljenje u utakmici protiv Čakovčanki, rekao je Ivan Sever.

Inače, puno toga je bilo na strani Umažanki od početka (2:0), sve do 19. su bile u prednosti, kad domaća ekipa serijom odličnih obrana Mare Budić stječe prvo, 9:8 vodstvo. Sve do 25. minute igralo se gol za gol (12:12), da bi s tri gola u završnici Dugoselke otišle na odmor s dva gola "viška". Nakon dvaju pogodaka Čalušić za 17:15 (34'), u narednih je 11. minuta umaška mreža mirovala, a golovima Vidak (3) i Pavković umaška ekipa iznova je u vodstvu (19:17), te 22:20 u 52. minuti. U preostalom dijelu susreta, uz nekoliko obrana Budić te tehničkih pogrešaka, a s druge strane 3:0 domaće ekipe, bodovi su ostali u Dugom Selu.

 

Dugo Selo - Umag 23:22

Utakmica 8. kola Dugo Selo - Umag 23:22 (15:13). Gradska dvorana. Bez gledatelja. Suci: Kovačević (Zaprešić) i Šoić (Samobor).

DUGO SELO: Budić (14+0), Novosel (0+1), Šebalj, Milašinčić, Čalušić 3, Vuković, Čamber 5, Golub, Jakešević 1, Sedlar, Žerdin, Bebek 4, Blažek 3, Galić 3, Svetec 2, Rokavec 2.  

UMAG: Pavić (5+1), Pujas, Plahinek, Kernjus, Miočinović 5 (5), Jajčević 1, Pavković 3, Bunić, Lisjak 1, Vidak 10, Barišić 2.

Sedmerci: Dugo Selo 1 (0), Umag 6 (5). Isključenja: Dugo Selo 10 minuta, Umag 8 minuta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom