PRVA LIGA RUKOMETAŠICA

BJELOVAR UMAG 20:24 "Lavice" sedmom ovosezonskom pobjedom stigle na PRAG POVIJESNOG USPJEHA

| Autor: Mijat GAVRAN
Vrijedni gostujući bodovi - rukometašice Umaga (Snimio Mijat GAVRAN)

Vrijedni gostujući bodovi - rukometašice Umaga (Snimio Mijat GAVRAN)


Da su ovosezonski rezultati umaških rukometašica plod kvalitete svake igračice ponaosob - a što se najbolje očituje u službi kolektiva - "lavice" su potvrdile u dvoboju s Bjelovarčankama, u svom četvrtom gostovanju. Protivnice umaške ekipe imale su niz od pet uzastopnih pobjeda u isto toliko nastupa, no njihov su niz prekinule su djevojke u žuto-plavim majicama i nakon sedme pobjede zaposjele vodeće mjesto u prvoligaškoj karavani. Iako je rano o tom još rano govoriti, lako moguće da su Umažanke na pragu povijesnog uspjeha u godini kada klub obilježava 60 godina plodnog rada.

Iako je na bjelovarski dvoboj stiglo samo 11 Umažanki, pokazalo se da ni ta činjenica nije spriječila "lavice" da se pokažu u najboljem svjetlu. Vodstvo 3:1 ostvarile su u četvrtoj minuti i održavale prednost u prvih dvadesetak minuta, uz tri izjednačenja. Domaća ekipa prvi je put povela u 22. minuti (7:6), a najveću zaslugu za to ima golmanica Karmela Pokopac koja je samo u prvom poluvremenu imala čak 16 obrana! Ona je razlog zbog kojeg Umažanke nisu na odmor otišle s prednošću, već su Bjelovarčanke na odmor otišle s plus 2.

Poslije pet odigranih minuta nastavka trojka Gašparović-Guskić-Malec bila je zaslužna za najveću prednost Bjelovara na utakmici (14:10). Uslijedilo je prva 4:0 serija Tine Barišić i suigračica u šest narednih minuta za izjednačenje i povratak nade u ostvarenje plana. Nakon egala 19:19 u 52. minuti dogodila se furiozna završnica "lavica" u posljednjoj četvrtini. Umažanke su s dvije 4:0 serije slomile domaću ekipu, uz odlične obrane Andree Pavić.

Bjelovar - Umag 20:24

Utakmica 10. kola Bjelovar - Umag 20:24 (11:9). Dvorana Europskih prvaka. Bez gledatelja. Suci: Siniša Bosak i Željko Herceg (oba Varaždin).

BJELOVAR: I. Pratljačić, Pokopac (19+1), Nikšić 1, Smiljčić, Pifar, Guskić 6 (2), Sofić, M. Pratljačić, Gavrić 2, Gašparović 3, Ivanda 3, Malec 5, Mamić.

UMAG: Blašković (1+1), Pavić (14+0), Plahinek 2, Kernjus, Miočinović, Jajčević 3 (2), Pavković 2, Nushi 2, Bunić 2, Lisjak 6, Barišić 7.

Sedmerci: Bjelovar 3 (2), Umag 3 (2). Isključenja: Bjelovar 4, Umag 4 minute.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum