Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Piletina sa šampinjonima u vinu

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Ako tražite recept za jelo koje se priprema brzo, a izgleda i miriše kao da ste uložili sate i sate truda, ova piletina s gljivama i vinom bit će pravi pogodak. Najbolje od svega? Jelo je gotovo za samo 20 minuta.

Pileća prsa u aromatičnom umaku od crnog vina, šampinjona i timijana puna su bogatih i toplih okusa. Ovaj recept spaja krajnju jednostavnost pripreme s elegancijom francuske kuhinje, pa je idealan i za užurbane dane i za posebne prilike, piše Punkufer.

Sastojci:

  • 4 pileća prsa bez kože
  • 1 žlica glatkog brašna
  • sol
  • papar
  • 150 ml pilećeg temeljca (ili ½ kocke i 150 ml vode)
  • 250 g šampinjona, prerezanih na pola
  • nekoliko grančica timijana, samo listovi
  • 150 ml crnog vina
  • 1 žlica maslinovog ulja

Priprema:

Uvaljajte piletinu u brašno, a zatim otresite višak.

Pomiješajte 1 čajnu žličicu viška brašna s malo temeljca i ostavite sa strane.

Zagrijte ulje u tavi, zatim dodajte piletinu, gljive i majčinu dušicu. Pržite na srednje jakoj vatri oko 2 i pol minute sa svake strane.

Izvadite piletinu i ostavite je sa strane. Ulijte vino i temeljac te kuhajte 5 minuta ili dok se tekućina ne reducira za pola. Dodajte mješavinu temeljca i brašna. Miješajte dok se umak još malo ne zgusne.

Vratite piletinu u tavu i kuhajte 5 minuta. Posolite i popaprite po potrebi.

Poslužite s pire krumpirom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama