kuhajte s glasom istre

Recept dana: Pizza od zobenih pahuljica

| Autor: Novi list
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Ukusna pizza od zobenih pahuljica unosi raznolikost u vaš doručak i iznenađujuće laska figuri. Napravljena je od samo pet sastojaka, ima mnogo proteina, složenih ugljikohidrata i zdravih vlakana.

Ovu pizzu za doručak možete sjajno prilagoditi vlastitom ukusu i pripremiti je raznoliko. Pečeno jaje, avokado, kozji sir ili dimljeni losos, što god vam padne na pamet izgledat će dobro na njoj.

Sastojci

Za 1 pizzu:

  • 100 g zobenih pahuljica
  • 100 ml vode
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • ½ žličice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 150 g grčkog jogurta
  • Sol i papar
  • 300 g svježeg špinata
  • 1 prstohvat muškatnog oraščića
  • 1 šaka naribanog sira
  • Dodatak po izboru npr. kozji sir, pečeno jaje, avokado

Priprema

Zobene pahuljice sameljite u blenderu dok ne dobijete brašnastu strukturu. Zatim umiješajte vodu, ulje, prašak za pecivo i sol.

Na pobrašnjenoj radnoj površini tanko razvaljajte tijesto. Grčki jogurt pomiješajte sa solju, paprom i prstohvatom muškatnog oraščića te izlijte na tijesto.

Operite i ocijedite špinat. Također dodajte u tijesto. Pospite malo ribanog sira.

Pecite na temperaturi od 220 stupnjeva oko 20 minuta.

Na kraju obogatite pizzu dodatkom po izboru. 

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter