kuhajte s glasom istre

Recept dana: Super brza pašteta od prženih srdela

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


U slučaju kada vam se ne jede tost, sendvič ili pahuljice svakog dana za doručak ili večeru, mnogi posežu za paštetom. One dolaze u raznim "okusima", poput klasične jetrene, pileće, ali i obožavane tune. 

Kako bi malo promijenili repertoar, danas vam donosimo recept za izuzetno jednostavnu paštetu od omiljene plave ribe - srdele. 

Sastojci za 6 osoba:

  • 400 g prženih srdela
  • 50 g maslaca
  • sok od pola limuna
  • 2 češnja češnjaka, protisnuta
  • 1/4 glavice sitno nasjecaknog luka
  • 1 žlica senfa (ili po ukusu)
  • 1 žlica sitno nasjeckanih kapara
  • 2 sitno nasjeckana kisela krastavca
  • 20 g krem sira
  • svježi peršin
  • sol i papar

Priprema

Pržene srdele očistite do središnje kosti, a male kosti mogu i ostati jer će se usitniti kasnije. Nasjeckajte ostale sastojke, a u zdjeli pomiješajte maslac i ribice.

Kada smjesa postane homogena, postepeno dodajte limunov sok, kapare, krastavce, češnjak, luk, senf i krem sir (a može i topljeni). Viljuškom gnječite i miješajte sastojke dok smjesa ne postigne željenu konzistenciju (za ovaj dio možete koristiti i multipraktik ili električnu sjeckalicu, ali vilica vam omogućava da prilagodite sastojke svom ukusu).

Kada pašteta bude odgovarajuće teksture, dodajte sol, papar i peršin. Probajte, a po potrebi dodajte još začina. Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater