KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Savršeno hrskavi mladi krumpir s lukom i slaninom

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Za ukusan obrok nije neophodno tražiti komplicirane recepte - često su baš oni najjednostavniji mnogima favoriti za blagovaonskim stolom. Sezona je mladog krumpira, a danas vam donosimo vrlo jednostavan recept za savršeno hrskavi mladi krumpir s lukom i slaninom.

 

Sastojci:

  • 20 komada mladog krumpira
  • 2-3 lista lovora
  • 25 g maslaca
  • mladi luk, nasjeckan
  • 4 kriške dimljene slanine
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • sol
  • papar

 

Priprema:

Dobro očistite mladi krumpir i isperite ga hladnom vodom. U kipućoj slanoj vodi kuhajte krumpir 15-20 minuta s lovorovim listovima dok ne omekša.

Za to vrijeme, u tavi otopite maslac, dodajte nasjeckani mladi luk te ga dinstajte 1-2 minute dok ne omekša.

Slaninu prepecite na tavi dok ne postane hrskava i zlatna, a zatim ju narežite na male komadiće.

Ocijedite krumpir te ga dodajte u tavu s mladim lukom, začinite ga s malo soli i paprom.

Prije serviranja pospite ga s komadićima slanine i malo maslinovog ulja.

Dobar tek!

Izvor

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater