Ilustracija (Pixabay)
Za ukusan obrok nije neophodno tražiti komplicirane recepte - često su baš oni najjednostavniji mnogima favoriti za blagovaonskim stolom. Sezona je mladog krumpira, a danas vam donosimo vrlo jednostavan recept za savršeno hrskavi mladi krumpir s lukom i slaninom.
Sastojci:
Priprema:
Dobro očistite mladi krumpir i isperite ga hladnom vodom. U kipućoj slanoj vodi kuhajte krumpir 15-20 minuta s lovorovim listovima dok ne omekša.
Za to vrijeme, u tavi otopite maslac, dodajte nasjeckani mladi luk te ga dinstajte 1-2 minute dok ne omekša.
Slaninu prepecite na tavi dok ne postane hrskava i zlatna, a zatim ju narežite na male komadiće.
Ocijedite krumpir te ga dodajte u tavu s mladim lukom, začinite ga s malo soli i paprom.
Prije serviranja pospite ga s komadićima slanine i malo maslinovog ulja.
Dobar tek!