Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Salata s kus-kusom i pestom

| Autor: Lucija Sučić
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Salate su odličan izbor za gotovo svaki obrok: osim što s njima možete beskonačno eksperimentirati u pogledu namirnica, okusa i začina, gotove su za čas i ne padaju teško na želudac.

Osim toga, u salate možete "upakirati" bezbroj kvalitetnih i nutritivnih namirnica bez da preuzmu većinu okusa, a rezultat je lagano, zdravo i zasitno jelo.

Danas prenosimo recept food infuencerice Danielle Brown za ovu ukusnu kuk-kus salatu s pestom. Radi se o pravoj zelenoj eksploziji okusa koja će vam se zasigurno svidjeti.

Sastojci:

  • 250 g kus-kusa
  • 120 g kuhanog graška
  • 1 tikvica
  • 60 g feta sira
  • 60 g sjemenki konoplje
  • 100 g pesto umaka
  • šaka svježe sjeckane metvice
  • šaka svježe sjeckanog bosiljka
  • sok polovice limuna
  • sol i papar po želji

Priprema:

Kus-kus pripremite po uputama na pakiranju i pustite ga sa strane da se malo ohladi.

Tikvicu nasjeckajte na kockice te ju ispirjajte na malo maslinovog ulja, posolite i poparite.

Uzmite poveću zdjelu i sve sastojke stavite u nju i dobro promiješajte! Kako bi ova salata bila veganska, feta sir zamijenite veganskom supstitucijom i to je to – uživajte u zdravoj i ukusnoj salati!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater