Ilustracija (Pixabay)
Namaz od češnjaka jednostavna je mješavina češnjaka i maslinova ulja koja će vam olakšati život i kuhanje. Neće vas samo poštedjeti sjeckanja, nego ćete imati instant-začin spreman u hladnjaku, svejedno trebate li samo obogatiti okus jela, napraviti zapršku ili ćete napraviti kakav ozbiljniji umak na bazi češnjaka, prenosi N1.
Na policama supermarketa sve češće možemo sresti namaz od češnjaka, ali za razliku od kupovne, ova domaća nema aditiva i konzervansa, neusporedivo je jeftinija, a ima puno više okusa. Domaći namaz od češnjaka možete čuvati u hladnjaku i do dva tjedna. Ali možete je zamrznuti u manjim porcijama – od žličicu-dvije, ili koliko već smatrate da je pristojna porcija za vaše navike i potrebe, a posuda za led lako može postati posuda za namaz od češnjaka.
Pastu od češnjaka možete obogatiti svježim začinskim biljem, na primjer peršinom ili vlascem, crnim paprom, parmezanom ili žličicom svježeg limunovog soka. Što se tiče mjerenja i mjera, računajte da će jedan češanj češnjaka zamijeniti otprilike pola čajne žličice paste od češnjaka. Prije nego spremite svoju pastu od češnjaka u hladnjak, prelijte je tankim slojem maslinovog ulja, tako će dulje ostati svježa, savjetuje punkufer.
Dobar tek!