KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Zdravi namaz od češnjaka koji se brzo sprema, a potrebna su vam samo dva sastojka

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Namaz od češnjaka jednostavna je mješavina češnjaka i maslinova ulja koja će vam olakšati život i kuhanje. Neće vas samo poštedjeti sjeckanja, nego ćete imati instant-začin spreman u hladnjaku, svejedno trebate li samo obogatiti okus jela, napraviti zapršku ili ćete napraviti kakav ozbiljniji umak na bazi češnjaka, prenosi N1. 

Na policama supermarketa sve češće možemo sresti namaz od češnjaka, ali za razliku od kupovne, ova domaća nema aditiva i konzervansa, neusporedivo je jeftinija, a ima puno više okusa. Domaći namaz od češnjaka možete čuvati u hladnjaku i do dva tjedna. Ali možete je zamrznuti u manjim porcijama – od žličicu-dvije, ili koliko već smatrate da je pristojna porcija za vaše navike i potrebe, a posuda za led lako može postati posuda za namaz od češnjaka.

Pastu od češnjaka možete obogatiti svježim začinskim biljem, na primjer peršinom ili vlascem, crnim paprom, parmezanom ili žličicom svježeg limunovog soka. Što se tiče mjerenja i mjera, računajte da će jedan češanj češnjaka zamijeniti otprilike pola čajne žličice paste od češnjaka. Prije nego spremite svoju pastu od češnjaka u hladnjak, prelijte je tankim slojem maslinovog ulja, tako će dulje ostati svježa, savjetuje punkufer.

Sastojci:

  • 4 češnja češnjaka
  • 4 čajne žličica ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Priprema:

  • Ogulite češnjak i očistite češnjak.
  • U procesor hrane ili blender dodajte češnjak i ulje.
  • Miksajte dok se ne dobijete glatka pasta.
  • Čuvajte u posudi koja se može hermetički zatvoriti i u hladnjaku

Dobar tek! 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater