Da nastavimo u revijalnom tonu, obzirom da je Baby Lasagna zaludio Hrvatsku (a i širu europsku populaciju), danas vam donosimo recept za - baby (mini) lasagne. Omiljeno jelo s tjesteninom i mljevenim mesom je nezaobilazan dio repertoara mnogih, što ni ne čudi.
Danas za vas imamo recept za lazanje u kalupima za muffine - odličnu poslasticu za ručak, snack ili večeru. Jednostavno, brzo i fino, zasigurno će oduševiti i najveće fanove ove talijanske delicije. Sastojke možete prilagođavati ukusu.
Sastojci
- 230 g mljevenog mesa
- 1 mali luk
- 50 g šampinjona
- 1 rajčica
- 230 ml umaka od rajčice (passata)
- 330 g svježeg sira
- 150 g špinata
- 450 g sira po izboru
- kore za savijaču izrezane na 24 kvadrata
- origano, sol, papar
Priprema:
Mljeveno meso, šampinjone i sitno nasjeckan luk popržite na tavi. Začinite i prijajte dok ne bude gotovo pa dodajte nasjeckanu rajčicu, passatu i kuhajte na tihoj vatri 10ak minuta.
Za nadjev u posebnoj posudi pomiješajte sir i špinat.
U pleh za muffine (koji ste prethodno nauljili) stavite tijesto i žlicom dodajte pola smjese sira u svaki kalup. Potom na to dodajte smjesu s mesom i pospite naribanim sirom po izboru. Za kraj pritisnite još jedan kvadratić tijesta na vrh, pa ponovite postupak ispočetka dok se kalup ne popuni.
Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva i pecite 10ak minuta, dok se sir ne otopi. Dobar tek!
Izvor: Skuhaj.hr