Kuhajte s glasom istre

Recept dana: "Torta" od krumpira i kiselog vrhnja

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Krumpir je nezaobilazan prilog mnogim jelima i omiljen dio svakog ručka ili večere mnogima. Kao što smo već više puta i pisali, može ga se pripremiti na sto i jedan način što čini ovu namirnicu idealnim suputnikom koji upotpunjuje svako jelo.

Danas vam donosimo recept za slanu tortu od krumpira, kiselog vrhnja i mladog luka, za koju ne sumnjamo da će se svidjeti svim ljubiteljima omiljenog povrća. Jednostavno, jefitno i zastino - dobitna kombinacija za brzinski ručak.

Sastojci za 4 osobe:

  • 800 g krumpira
  • 150 g sira (npr. gauda)
  • 3 jaja
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 2 mlada luka
  • sol
  • papar

Priprema:

Krumpir u ljusci skuhajte, ohladite, ogulite te naribajte. Dok se krumpir kuha, pripremite ostale sastojke (sir naribatje, luk sitno nasjeckajte - i zeleni i bijeli dio).

Jaja umutite, dodajte vrhnje, sol, papar, još malo umutite sve zajedno pa na kraju dodajte sir i luk. Tako umućenu smjesu dodajte u krumpir i sve zajedno pomiješajte.

Smjesu krumpira i ostalih sastojaka prelijte u namašćenu posudu za pečenje, a pećnicu zagrijte na 190°. Pecite oko 40 minuta, dok torta ne porumeni. 

Dobar tek!

Izvor: Coolinarika

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom