Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Gratinirani tortellini

| Autor: Lucija Sučić
(Foto: Freepik)

(Foto: Freepik)


Tortellini su jedno od onih brzinskih jela za kojima posežemo kada nemamo vremena niti volje kuhati satima. Uz to, mnogi ih obožavaju – tijesto i punjenje, što se tu nema za voljeti?

Danas donosimo recept za gratinirane tortelline koji će ovom već prefinom jelu dodati novu dimenziju ukusa. Riječ gratinirano označava naglo zapečeno kako bi se na površini stvorila ukusna hrskava korica.

U ovom slučaju, glavna zvijezda je parmezan koji kad se zapeče stvara slani hrskavi pokrov ispod kojeg se nalaze sočni i ukusni tortellini.

Sastojci:

  • 400 g tortellina po izboru
  • 200 ml pasirane začinjene rajčice
  • 60 g maslaca
  • 1 režanj češnjaka
  • 200 g mozzarelle
  • 80 g parmezana
  • malo svježeg bosiljka
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Priprema:

Tortelline pripremite slijedeći upute na pakiranju, kuhajući ih u slanoj vodi s par kapi maslinovog ulja i češnjakom prerezanim na pola.

Kada su tortellini kuhani, pećnicu stavite grijati na 220°C. Dok se pećnica grije, vatrostalnu posudu premažite s polovicom maslaca te nakon toga u nju stavite kuhane tortelline. Njih prekrijte na kockice nasjeckanom mozzarellom i sve prelijte pasiranom rajčicom.

Sve to posipajte parmezanom i stavite peći na 15 minuta.

I to je to, uživajte u gratiniranim tortellinima!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater