Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Govedina Stroganov

| Autor: Novi list
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Govedina Stroganov stari je ruski recept koji je ime, navodno, dobio prema grofu Pavelu Aleksandroviču Stroganovu kojemu je taj recept kuhao njegov kuhar Brière.

Recept je poslao u francuski časopis te ga od tada spremaju mnogi ljubitelji mesa diljem svijeta.

Mekana govedina i kremasti umak savršeno se nadopunjuju i donose čari Rusije u vaš dom. 

Sastojci:

  • 1 luk
  • 500 g govedine
  • 3 žlice isjeckanog peršina
  • 150 g milerama
  • 250 g isjeckanih gljiva
  • 1 žličica senfa
  • 500 grama riže
  • 100 ml goveđeg temeljca
  • 1 žlica brašna
  • 3 kisela krastavca

Priprema:

Prodinstajte luk na maslinovom ulju, dodajte govedinu i popržite ju. Zatim začinite sa soli, peršinom, senfom, paprom te dodajte vode i goveđeg temeljca.

Kuhajte sat vremena na srednjoj vatri, a kada se skuha, dodajte gljive koje ste prethodno ispržili u posebnoj posudi. Zatim dodajte i mileram, brašno te kisele krastavce te kuhajte još 5 minuta.

Na kraju skuhajte rižu i poslužite uz preliveni Stroganov. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini