KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Brz i zdrav ručak s kus-kusom

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Kus-kus s povrćem idealan je recept za dane kada želite nešto "na brzinu”, a opet zdravo i ukusno, prenosi alternativa-za-vas.

Za pripremu ovog obroka iskoristite svježe povrće, dodajte mu pripremljeni kus-kus i dovršite omiljenom kombinacijom začina.

Obilje proteina i drugih hranjivih tvari na tanjuru pobrinut će se za vašu probavu, imunitet, mišiće, kožu i kosu, dok uživate u finom obroku.  

Sastojci:

  • 3 mrkve
  • 2 tikvice
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 crvena paprika
  • pire od rajčica
  • 150 g kus-kusa
  • 3 dcl vode
  • sol, papar i drugi začini po želji (bosiljak, origano, kurkuma)
  • 2 žlice maslinovog ili kokosovog ulja 

Priprema: 

Zakuhajte vodu sa solju, maknite s vatre i dodajte kus-kus te ostavite stajati oko 5 minuta, dok se voda ne upije.

Dodajte žlicu ulja i vratite na vatru, miješajući još 2-3 minute, pazeći da se zrna odvajaju.

U drugoj posudi na ulju popirjajte povrće – luk, tikvice, papriku i mrkvu.

Dodajte sos od rajčice i začine te ostavite još koju minutu na vatri, lagano miješajući.

Na kraju pomiješajte kus-kus i povrće.

Dobar tek! 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of