KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Za posebnu večeru za Valentinovo napravite pizzu u obliku srca

| Autor: Novi List
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Valentinovo se bliži, a ako ne znate što biste posebno pripremili, imamo jednu preslatku (slanu?) ideju – pizza u obliku srca!

Znate kako se kaže, ljubav ide kroz želudac, a pizza ima poseban status kada su u pitanju jela, pogotovo ona domaća. Donosimo, uz recept, i fora ideju kako ju dodatno ukrasiti tako da pazite na svaki detalj!

Sastojci

Za tijesto:

  • 320 ml tople vode
  • 7 g instant kvasca (1 standardno pakiranje)
  • 13 g granuliranog šećera
  • 30 ml maslinovog ulja, plus dodatni za lim i premazivanje tijesta
  • 1 žličica soli
  • 450 g višenamjenskog brašna, plus dodatno za pobrašniti radnu površinu

Priprema

Umutite toplu vodu, kvasac i granulirani šećer u zdjeli, pokrijte i ostavite da odstoji 5 minuta.

Zatim dodajte maslinovo ulje, sol i brašno te promiješajte, a zatim mijesite na lagano pobrašnjenoj površini 5 minuta. Ako tijesto postane previše ljepljivo tijekom procesa miješenja, posipajte 1 čajnu žličicu brašna na tijesto ili radnu površinu. Nemojte dodavati više brašna nego što je potrebno jer ne želite suho tijesto!

Nakon miješenja tijesto bi trebalo biti malo mekano. Probodite ga prstom—ako polako odskoči, vaše tijesto je spremno za dizanje.

Lagano namastite veliku zdjelu uljem (možete i upotrijebiti istu zdjelu koju ste koristili za tijesto).

Stavite tijesto u zdjelu, okrećite ga da se sa svih strana obloži uljem. Pokrijte zdjelu aluminijskom folijom, plastičnom folijom ili čistom kuhinjskom krpom te ga ostavite da se diže na sobnoj temperaturi 60-90 minuta ili dok se ne udvostruči.

Zagrijte pećnicu na 240°C.

Lagano namastite lim za pečenje ili posudu za pizzu maslinovim uljem.

Kada je tijesto spremno, razvaljajte ga i oblikujte u oblik srca. Presavijte rubove i pritisnite da napravite koricu, te ga prebacite u pripremljen lim za pečenje. Premažite maslinovim uljem, a zatim koru izbockajte vilicom da se ne naprave mjehurići.

Nadjenite omiljenim nadjevima i pecite 13-15 minuta ili dok korica ne porumeni, prenosi Lil' Luna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini