KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Piletina u pivu

| Autor: Glas Istre
(Foto: Pixabay)

(Foto: Pixabay)


Ako volite pivo, mekanu piletinu i to još u umaku koji je pomalo gorkast, onda je ovaj jednostavni recept baš za vas. Ovo jelo ne zahtjeva nikakav prilog, osim kruha koji ćete umakati u slasni umak.

Sastojci za 4 osobe:

  • 8 komada pilećih bataka
  • malo soli + crveni papar
  • malo crvene začinske paprike
  • malo timijana
  • 4 zlice ulja
  • 4 cesnja česnjaka
  • 5 - 7 dl svijetlog piva

Priprema:

Batake oprati i posušiti, zatim ih natrljati sa soli i zacinima. U tavi na zagrijanom ulju przite batake da sa svih strana dobiju lijepu boju. Dodati  cijeli česšjak i zaliti sa pivom. Pivo treba skroz da prekrije piletinu.

Smanjiti vatru i ostaviti meso da se kuha oko 20 min.  Zatim pojačati vatru i dinstati meso dok se pivo ne ukuha i dok se ne napravi gusti umak.

Posluživanje:

Jelo poslužiti odmah uz svježi kruhić, koji ce vam trebati da umačete u fini i slasni umak. Kod mene je umak malo tamnije boje, zato sto sam pola piva zamjenila sa tamnim. 

Izvor: Coolinarka

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter