Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Salata od jaja koja se odlično slaže sa sendvičima, ali i povrćem poput avokada ili rajčica

| Autor: Lucija Sučić
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Salata od jaja zanimljiv je i ukusan način za obogatiti sendvič ili pak uživati u njoj kao u prilogu, a ako vas odbija ideja salate većinski napravljene samo od jaja, možete ju obogatiti raznim povrćem, poput avokada, rajčice, zelene salate, kupusa…

Radi se o klasičnom jelu koje se prije svega diči jednostavnošću pripreme, te je istovremeno veoma osvježavajuće i ukusno. Pogodna je i zbog toga što se može  prilagoditi različitim prehrambenim preferencijama – može biti lagani obrok za one koji traže manje kaloričnu opciju ili pak zasitan uz dodatak slanine.

Odlična je i za pripremu unaprijed, te ju u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku možete čuvati do četiri dana.

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 15 g majoneze
  • 1 žličica senfa
  • 1 mladi luk
  • sol i papar po ukusu

Priprema:

Jaja skuhajte na tvrdo, te ih nakon hlađenja ogulite i nasjeckajte na sitne komade.

Nasjeckana jaja stavite u zdjelu te umješajte majonezu, nasjeckani mladi luk, senf te sol i papar. Nježno promiješajte te poslužite ohlađeno. Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter