Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Zapečena riža s piletinom - ručak iz jedne posude

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Zapečena riža s piletinom idealan je ručak kod pripreme kojeg jednim pečenjem i jednom posudom riješite glavno jelo i prilog odjednom.

Sve što vam preostaje jest pripremiti salatu i uživati u danu bez pranja hrpe suđa nakon ručka.

Sastojci:

  • 4 pileća batka sa zabatkom 
  • 240 g riže
  • 1 žlica svinjske masti ili 2 žlice ulja
  • 500 ml vode
  • 2 žličice soli
  • 2 žličice papra
  • sjeckani list peršina – količinu odredite po vlastitoj želji

Priprema:

Ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

Dublju posudu za pečenje premažite svinjskom mašću ili uljem.

Istresite rižu i rasporedite je po cijeloj površini posude.

Rižu prelijte vodom, dodajte sjeckani list peršina, žličicu soli i žličicu papra i lagano promiješajte.

Piletinu začinite žličicom soli i žličicom papra i poslažite na rižu.

Pecite na 200 stupnjeva, od 45 do 60 minuta.

Poslužite uz svježu zelenu salatu.

Izvor: gastro.24sata.hr

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter