Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Tjestenina s češnjakom i parmezanom

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Danas vam donosimo recept za kremastu tjesteninu s češnjakom i parmezanom za koju će vam biti potrebno samo 35 minuta i jedna veća tava.

Sastojci:

  • 15 g maslaca
  • 2 češnja češnjaka, protisnutog
  • 240 ml pilećeg temeljca
  • 120 ml mlijeka
  • 110 g tjestenine po izboru
  • Sol, po ukusu
  • Papar, po ukusu
  • 13 g naribanog parmezana
  • 1 žlica svježe sjeckanog peršina

Priprema:

U većoj tavi, na srednje jakoj vatri, otopite maslac. Dodajte protisnuti češnjak pa ga pržite otprilike 1 minutu.

Ulijte pileći temeljac i mlijeko, dodajte tjesteninu te začinite sa soli i paprom po ukusu. 

Pustite da zakuha, zatim smanjite vatru i kuhajte, povremeno miješajući 18 do 20 minuta, ili dok tjestenina ne bude kuhana po vašem ukusu. 

Umiješajte parmezan, a ako je umak pregust, po potrebi dodajte još mlijeka dok ne postignete željenu gustoću. 

Sklonite s vatre, pospite svježe sjeckanim peršinom, po želji s još malo parmezana i poslužite.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter