KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Tagliatelle s vrganjima nezaobilazno su jesensko jelo

| Autor: Šarlota Brnčić
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Ukoliko volite kombinaciju tjestenine i gljiva, preporučamo da isprobate ovaj recept.

Sastojci

  • 400 g vrganja
  • 360 g tagliatella
  • 20 cherry rajčica
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 režanj češnjaka
  • soli po ukusu
  • papar po ukusu

Priprema

Zagrijte ulje s češnjakom. Dodajte dobro oprane vrganje i ostavite da se peku desetak minuta.

Dodajte nasjeckane cherry rajčice i do kraja kuhajte, posolite i popaprite umak. Ako je malo suho, dodajte malu čašu vode.

U međuvremenu skuhajte tagliatelle u slanoj vodi.

Uzmite dio umaka i usitnite ga štapnim mikserom.

Ocijedite tjesteninu i propirjajte je s izmiksanim dijelom umaka.

Dodajte preostale gljive da ukrasite jelo… i uživajte!

Izvor: Novi list

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of