Kreće nova regulacija

ZBOG UVOĐENJA PJEŠAČKE ZONE NA GIARDINIMA pretumbane redovne linije: Od sutra do 10. siječnja autobusi će zaobilaziti centar Pule. Doznajte koje su nove rute i stajališta

| Autor: Borka PETROVIĆ

Neće se moći koristiti autobusna stajališta na Giardinima i kod "žute škole, već zamjenska kod Gradske knjižnice u Ulici sv. Ivana, kod škole Tone Peruška u Ulici Dubrovačke bratovštine, kod robne kuće na Trgu Republike te kod tržnice u Dalmatinovoj ulici, navodi direktor Pulaprometa Igor Škatar

 

Radi postavljanja klizališta u centru grada, na cesti između Giardina i FINA-e, zatvaraju se mnoge prometnice u središtu pa će se sve gradske i neke prigradske linije Pulaprometa za trajanja manifestacije "Prosinac u Puli" preusmjeriti na druge ulice. Nova regulacija prometa počinje sutra, 13. studenog, i trajat će sve do 10. siječnja 2020.

 Zamjenska stajališta

- Budući da se neće moći koristiti autobusna stajališta na Giardinima i u Zagrebačkoj ulici kod "žute škole", zamjenska će stajališta biti kod Gradske knjižnice u Ulici sv. Ivana, kod škole Tone Peruška u Ulici Dubrovačke bratovštine, kod robne kuće na Trgu Republike te kod tržnice u Dalmatinovoj ulici, navodi direktor Pulaprometa Igor Škatar, tvrdeći da su nove linije ustrojili tako da svakodnevni putnici u (pri)gradskom prijevozu imaju što manje problema. Tako će se, objašnjava, autobusne linije koje su kretale u Istarskoj ulici (kod FINA-e) poput gradske linije za Štinjan te prigradskih linija za Fažanu i Vodnjan, premjestiti u Flavijevsku ulicu, kod Arene.

Linija 1 za Stoju kretat će s autobusnog kolodvora, pa zaobilaznicom pored bolnice do križanja Zagrebačke s Rakovčevom ulicom gdje skreće u Mletačku, prema robnoj kući i nastavlja do tržnice, pošte i dalje uobičajenom trasom. U povratku s okretišta Stoja vozi Arsenalskom do rock kluba Uljanik, uz vatrogasce, prema MUP-u, bolnici te zaobilaznicom do autobusnog kolodvora.

Linija 2 za Verudu i Vidikovac s kolodvora sada vozi preko Ulice Starih statuta do Gradske knjižnice pa uz školu Tone Peruška i Rakovčevom do robne kuće i tržnice te Arsenalskom do Verude, Verudele i preko Vidikovca nazad do Šijane (Valica). Linija 3 za Verudelu kreće iz Šijane (od Valice), vozi do robne kuće i zatim Vidikovca, Verudele i Verude pa nazad Arsenalskom, pored kluba Uljanik, vatrogasaca i MUP-a Stankovićevom do Valturske i preko velikog kružnog toka do autobusnog kolodvora.

Linija 4 za Valkane kreće s okretišta na Velom Vrhu pa prema Veslačkom klubu, vozi uz Gradsku knjižnicu i školu Tone Peruška do Rakovčeve, zatim pored robne kuće i tržnice, pošte i dalje. U suprotnom smjeru autobus kreće iz Arsenalske, ide uz klub Uljanik i MUP, Stankovićevom, Valturskom, preko velikog kružnog toka i Ulice 43. istarske divizije do Punte pa preko "mlina" do mosta na Velom Vrhu i Creskom dalje.

Zaobilaznicom preko rotora

Za linije 5 (Giardni-Štinjan), 21 (Fažana-Peroj-Barbariga) i 22 (Galižana-Vodnjan) početno stajalište bit će ispred Arene te će dalje voziti uobičajeno. U povratku autobus će voziti od velikog kružnog toka, preko Ulice 43. istarske divizije i Punte do Ulice Starih statuta i Gradske knjižnica. Na semaforu na križanju Dubrovačke bratovštine i Istarske ulice skreće lijevo prema Areni, gdje je zadnje stajalište. Linija 6 (Jadreški-Valkane) u polasku vozi uobičajeno, a za nazad ide Arsenalskom na rivu, preko semafora do Knjižnice pa uz školu Tone Peruška vozi dalje uobičajenom trasom.

Linija 8 za Valdebek kreće od autobusnog kolodvora preko Ulice Starih statuta do Knjižnice, škole Tone Peruška, Rakovčevom do robne kuće. U kontrasmjeru kreće od MUP-a, ide Stankovićevom i Valturskom do velikog kružnog toka i autobusnog kolodvora. Linija 9 za Monte Šerpo ide s autobusnog kolodvora, Ulicom Starih statuta do Knjižnice, uz školu Tone Peruška do Rakovčeve, bolnice i dalje uobičajenom trasom. U suprotnom smjeru kreće od bolnice, skreće u Stankovićevu ulicu, zatim Valturskom do velikog kružnog toka i nazad na autobusni kolodvor.

Linija 23 (Muntić-Valtura) u polasku ide uobičajeno, a za nazad od velikog kružnog toka, preko Ulice 43. istarske divizije i Punte do Ulice Starih statuta, uz Knjižnicu skreće na semaforu prema Areni te nastavlja do kolodvora.

Prigradske linije

Linija 25b (Šišan-Ližnjan-Medulin) s autobusnog kolodvora ide Ulicom Starih statuta uz Knjižnicu i školu Tone Peruška te preko Rakovčeve gdje skreće lijevo prema bolnici i vozi dalje uobičajenom trasom. U povratku kreće od bolnice, ide Stankovićevom i Valturskom do velikog kružnog toka i Ulicom 43. istarske divizije do kolodvora. Linija 25c ide Ulicom Starih statuta uz Knjižnicu i školu Tone Peruška, Rakovčevom do robne kuće te Mutilskom, dok u kontrasmjeru polazi ispred MUP-a, ide Stankovićevom, Valturskom do velikog kružnog toka i 43. istarskom divizijom vraća se na kolodvor.

Linije 27a, 28, 28a, 28d (Pješčana Uvala-Vinkuran-Banjole-Pomer-Premantura) s kolodvora idu Ulicom Starih statuta do Knjižnice i škole Tone Peruška i dalje Rakovčevom do robne kuće. U povratku kreću od MUP-a te voze Stankovićevom preko Valturske i velikog kružnog toka do Ulice 43. istarske divizije i kolodvora.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of