MANJE POŽARA, VIŠE POSLA

STALNE INTERVENCIJE: Pulski vatrogasci hvataju zmije, otvaraju stanove i dizala

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA
Požar na Verudi (M. KOŠTA)

Požar na Verudi (M. KOŠTA)


Vatrogasci su na području Pule u proljeće bili bitno više zaposleni otvaranjem stanova, uklanjanjem grana i stabala sa ceste čak i uklanjanjem zmija iz kuća ili automobila i sličnim intervencijama nego vatrom. U Puli su u travnju, svibnju i lipnju imali 24 požara i čak 76 tehničkih intervencija. Podatak je to iz izvješća Javne vatrogasne postrojbe Pula za drugo tromjesečje ove godine podneseno gradonačelniku Pule Borisu Miletiću.

Spasili mačku

U tim je mjesecima na području djelovanja Javne vatrogasne postrojbe Pula, dakle Pule i okolnih općina i gradova, odrađeno 200 intervencija od čega 110 tehničkih, 39 požara, 20 usluga po radnim nalozima, 18 izvida, devet vatrogasnih vježbi…

Vatrogasci su samo u Puli pri otvaranju stana intervenirali čak 18 puta, odradili su 14 uklanjanja stabala s ceste, riješili su sedam zmija, imali su i sedam izvlačenja osoba iz vozila uslijed prometne nesreće, u ispomoć Hitnoj medicinskoj pomoći pri prijevozu sudjelovali su osam puta. Na području Pule spašavali su i jednu mačku, tri puta su sudjelovali u otvaranju dizala, četiri puta osiguravali su objekt zbog opasnosti od pada dijelova krova i fasade…

Urušen dio krova

U tri su mjeseca vatrogasci upućeni na 24 požarišta na području grada Pule. Riječ je o osam požara na otvorenom, 15 požara na građevinama i jednom na prometnom sredstvu. Još je u memoriji svjež i požar u Širolinoj ulici na Verudi, gdje je 22. lipnja gorjela stara austrougarska vila. Požar nije ugrozio osobe, a doveo je do urušavanja dijela krova na kuhinju, blagovaonicu i susjednu sobu. Kako smo u lipnju pisali, očevid je pokazao da je do požara došlo u dnevnoj sobi uslijed tehničkog kvara.

Broj požara na kojima su intervenirali vatrogasci u Puli za jedan je manji nego u istom razdoblju lani. I na cijeloj je Puljštini proteklog proljeća bilo manje požara nego godinu prije - od 1. travnja do 30. lipnja gorjelo je 39 puta, a lani u istom razdoblju 49 puta. U razdobljima kada se vatrogasci manje bave vatrom, posvećeniji su tehničkim intervencijama - ove ih je godine na cijeloj Puljštini u tri mjeseca bilo 110, a lani u istom razdoblju tek 74.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater