VIDIKOVAC: Uskoro radovi na raskrižju Rizzijeve i Voltićeve

MOCENNIJEVA SKULPTURA Zbog novog će kružnog toka izmjestiti spomenik posvećen ULJANIKU

| Autor: B. PETROVIĆ
Danilo MEMEDOVIĆ

Danilo MEMEDOVIĆ


Spomenik će se izmjestiti na novu poziciju u neposrednoj blizini postojeće, a za sve je već dobivena suglasnost autora, pojašnjava pročelnik Giordano Škuflić. Ističe da je riječ o kompleksnim radovima kojima treba pristupiti studiozno i oprezno da se ne bi oštetilo spomenik

Nakon izgradnje kružnog toka na križanju Rizzijeve i Radićeve, uskoro se kreće u rekonstrukciju raskrižja Rizzijeve i Voltićeve ulice. Izgradnja novog kružnog raskrižja trebala bi, smatraju u Gradu Puli, dodatno poboljšati protočnost prometovanja u tom dijelu grada.

- Za projekt je već ishodovana građevinska dozvola, a danas se otvaraju ponude u postupku javne nabave. Nakon odabira izvođača, s kojim će se, po okončanju žalbenog roka i ako su ponude valjane, potpisati ugovor, radovi bi trebali započeti u rujnu, poručuju iz Grada Pule.

Rok od 150 dana

U sklopu kružnog toka izgradit će se oborinska odvodnja i javna rasvjeta, presložiti, izmjestiti i zaštititi elektroničke komunikacijske infrastrukture, vodovodne i plinske instalacije te elektroenergetska mreža. Izgradit će se i dva nova autobusna ugibališta. Procijenjena vrijednost radova iznosi 4,4 milijuna kuna (bez PDV-a), od čega je u ovogodišnjem proračunu osigurano 2,1 milijun kuna.

Projekt je, doznajemo, podijeljen u dvije faze kojima je rok realizacije 150 dana. Prva faza obuhvaća rekonstrukciju prometnica u Voltićevoj ulici dužine 51 metar, dio Rizzijeve ulice prema Ulici Prekomorskih brigada u dužini od 45 metara, dio Rizzijeve prema Radićevoj ulici koja se rekonstruira u dužini od 59 metara te izgradnju jednotračnog, trokrakog kružnog raskrižja. Polumjer osovine kružnog toka iznosit će 11, a dužina osovine gotovo 71 metar. Druga faza radova obuhvaća rekonstrukciju dijela Rizzijeve ulice u dužini od 122 metara i izgradnja dva autobusna stajališta.

Već u prvoj fazi

U sklopu prve faze morat će se trajno izmjestiti Spomenik Puli, djelo našeg poznato kipara Gualtiera Mocennija. To je nužno, napomenuo je nedavno na sjednici Gradskog vijeća pročelnik Giordano Škuflić, radi formiranja kružnog raskrižja.

- Spomenik će se izmjestiti na novu poziciju u neposrednoj blizini postojeće, a za sve je već dobivena suglasnost autora s kojim će se i obaviti izmještanje, pojasnio je pročelnik, dodajući da je riječ o kompleksnim radovima kojima treba pristupiti studiozno i oprezno da se ne bi oštetilo vrijedan spomenik.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini