JAVNA TRIBINA

PROJEKTI NA VIDIKOVCU, VERUDI, STOJI I SISPLACU: Grade se parkirališta i novi kružni tokovi. Direktor Pulaprometa Igor Škatar govorio o dodatnim  autobusnim linijama 

| Autor: Glas Istre

Javne tribine po gradskim mjesnim odborima, na kojima građani imaju priliku predlagati inicijative i rješenja za uvrštenje u proračun Grada Pule za 2020. godinu, održane su za mještane mjesnih odbora Veruda, Nova Veruda Stoja i Sv. Polikarp-Sisplac.

Građane je prvenstveno zanimalo stanje i mogućnosti uređenja prometne infrastrukture, parkirališnih mjesta, dječjih igrališta, mogućnosti uvođenja dodatnih autobusnih linija na njihovim područjima, odlaganje otpada te fekalna odvodnja.

Zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek napomenuo je da Grad Pula kontinuirano ulaže u prometnu infrastrukturu te se građane upoznalo s projektima koji su pred realizacijom kao i onima u fazi pripreme projektne dokumentacije.

Iznijeto je pritom da je na području Vidikovca u tijeku izgradnja parkirališnih mjesta te predstoji izgradnja još jednog parkirališta na području MO Nova Veruda u Mardeganijevoj/Palisinoj ulici. Slijedi i izgradnja kružnog toka na križanju Rizzijeve-Voltićeve te Rizzijeve-Ulice Prekomorskih brigada, čime će se, uz već izvedeni kružni tok na raskrižju Rizzijeve-Radićeve, znatno povećati protočnost i sigurnost prometovanja.

Što se tiče traženja dodatnih autobusnih linija kao i izvedbe ugibališta, direktor Pulaprometa Igor Škatar istaknuo je kako će se, u kontekstu nabave novih autobusa na prirodni stlačeni plin, a za što su nedavno potpisani ugovori sa isporučiteljima autobusa, gledati da se isto maksimalno prilagodi korisnicima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum