PREPIRKA U VIJEĆU

IZMJENE PROSTORNOG PLANA: Ribarska koliba narast će za tri kata. Ferić kaže da je to pogodovanje Rusu

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
Ribarska koliba

Ribarska koliba


Na ovotjednoj sjednici Vijeća Grada Pule nešto više polemike

izazvale su izmjene Urbanističkog plana uređenja "Ribarska koliba". Govoreći u ime kluba, SDP-ov Danijel Ferić prigovorio je da se predloženim izmjenama krše načela Deklaracije o očuvanju i zaštiti urbanog prostora, koja je nedavno donesena na prijedlog gradonačelnika Borisa Miletića.

- Ovaj prijedlog je pljuska svim vijećnicima jer se njime čini upravo sve suprotno od onoga što stoji u toj deklaraciji, kazao je Ferić. Prema njegovim riječima, radi se o pogodovanju ruskom investitoru, što će dovesti do toga da se hotel poveća s 12 na 20 metara, odnosno s tri etaže na šest.

- Osnovni razlog za pokretanje ovih izmjena sadržan je u potrebi

preispitivanja uvjeta gradnje na postojećoj lokaciji mješovite namjene, pa su u tom smislu i dorađena planska rješenja, točnije povećana visina kao i etažnost buduće građevine na toj lokaciji te ostali parametri od utjecaja na njezinu realizaciju, odgovorila je pročelnica za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu Ingrid Bulian.

Istaknula je da se ovim izmjenama u osnovi ne mijenja postavljeni urbanistički koncept koji u maksimalnoj mjeri uvažava i štiti postojeće zelenilo.

- Naprotiv, određenim se izmjenama u dijelu prometnog rješenja postojeće zelenilo još više štiti, naglasila je i dodala da se izmjenama ovog plana predviđa i rješavanje javnog parkirališta na ulazu u zonu, za razliku od dosadašnjeg rješenja kojim je parkiralište planirano duž prometnica unutar cijelog obuhvata plana. Također, više se ne planira realizacija javnog trga u središnjem dijelu zone, što ide u prilog udjelu zelenih površina na teret drugih, gradivih dijelova u obuhvatu plana, pojasnila je.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini